Двама непълнолетни убиха 78-годишна жена

02 ноември 2012 в 16:59 1625 5

Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив
Бомба се взриви пред чейнд бюро. Снимка: БГНЕС, архив

Двама непълнолетни убиха 78-годишна жена. За жестокото убийство съобщи днес директорът на ОДМВР-Стара Загора комисар Алекси Алексиев, цитиран от БГНЕС.

В четвъртък вечерта е постъпил сигнал за това, че е изчезнала 78-годишна жена от с. Змейово. Сигналът е подаден от близките на жертвата. След започналото издирване от служителите на МВР, е открит трупът на старицата в съседна на дома ѝ селскостопанска постройка. Убитата жена е живеела сама в крайна къща в с. Змейово. Установени са данни за насилствена смърт. Жената е била удушена, заяви комисар Алексиев.

След разследване полицията бързо достига до извършителите - двама непълнолетни младежи на 17 и 16 години. Първият е криминално проявен. Убийството е извършено с цел грабеж.

"Отнети са вещи от дома на убитата жена. Тези вещи вече са установени и иззети. Задържаните не са от ромски произход. Единият е от с. Змейово, а другият е от Стара Загора. 16-годишният по непотвърдени данни е ученик от руската гимназия. 17-годишният Н.М.Д. е криминално проявен, задържан многократно предимно за кражби. През 2010 г. е автор на три престъпления. За 2011 г. има две престъпления. За 2012 г. има 5 престъпления, извършени от 17-годишния младеж. Има и един опит за бягство като задържано лице. Едно от последните деяния, за които е осъден, е на 19 октомври тази година за отнета дебитна карта от жената, която е убита", обясни комисар Алексиев.

Повечето от присъдите на 17-годишния са пробация и има една 6-месечна условна присъда. Има общо 6 пробации. Двамата задържани са с мярка задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови