Двама души загинаха при катастрофа край с. Тича

01 март 2013 в 17:05 2762 0

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Двама души са загинали при тежка катастрофа между две леки коли на пътя Котел - Омуртаг в района на село Тича, съобщи БНР.

Други двама души са ранени и откарани в сливенската областна болница. Пътят е затворен. Установено е, че водачът на единия от автомобилите е шофирал пиян.

От двете страни на местопроизшествието, на 2 км от с. Тича, според очевидци са се натрупали 5-километрови колони. Единият от катастрофиралите автомобили е напълно изгорял, той е с хасковска регистрация и по първоначални данни е на куриерска фирма. Предницата на сливенския "Фолксваген", от който са жертвите, е била отнесена от удара. Загиналите са мъж и жена от с. Тича - семейство, на видима възраст около 60 години.

Жертвите още не са извадени от автомобила поради започналия полицейски оглед и извършване на експертизи. Установено е, че шофьорът на хасковския "Хюндай" е карал с 2,42 промила алкохол в кръвта. Той е без наранявания и в момента е задържан.

Според говорителката на Областната дирекция на полицията в Сливен Първолета Мандинска пътят ще бъде отворен до един час.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови