Другари, светлината идва от Изток

Последна промяна на 27 юни 2013 в 12:36 21283 38

Минчо Минчев, Снимка: БГНЕС, Архив
Минчо Минчев, Снимка: БГНЕС, Архив

"Другари, светлината идва от Изток", каза от парламентарната трибуна депутатът на "Коалиция за България" Минчо Мънчев Минчев.

Цялото изказване на социалиста бе изпълнено с патос. Речта си той започна с обръщение "Уважаеми дами и господа, другари".

Макар да бе част от дебатите по назначението на Цветлин Йовчев и Даниела Бобева за вицепремиери, изказването на червения депутат пое в друга посока.

„Всички знаем, че политическата свобода се простира в границите, до която са засегнати интересите на капитала. Днешните вълнения в България са пряка функция от тази връзка. Олигархията, която се почувства засегната от стабилизационните мерки на правителството, работи по своите проекти. Както обикновено се случва, през такива проекти минават и геополитически интереси”, коментира Минчо Минчев.

Той посъветва кабинета да обърне повече внимание на пазарите в бившите съветски страни.

„Силно съм впечатлен от това, че премиерът каза, че българската икономика е в пряка зависимост от рецесията в Европа. Все така ли ще стоим и ще чакаме, докато рецесията в ЕС приключи? Би трябвало да се вгледаме към посоки и пазари, към страни, с които България е имала добри връзки. Светлината идва от Изток, както се казва по библейски. Апелирам за братските народи – Русия, Молдова, Украйна.  Аз обичам Европа и европейските пазари, но повече обичам себе си", изтъкна Минчев. 

Това е поредното силно изказване на Минчев за по-малко от седмица. По време на дискусия за нужните реформи в енергетиката миналия петък той заяви:

Сърбаме супата от хлебарки, която се твори вече 23 години. Българската икономика се превърна в домашно мъркаща кокошка. Сигурен съм, че ще израсне обратно гривата на българския енергиен лъв и той няма повече да бъде домашно мъркаща кокошка. Котка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.10 2013 в 18:31

Ех,изчетох всичките коментари.1-2 коментара не лъхаха на омраза,всички останали го оплюха.Този човек ,който се е отдал,който е вложил целият си живот за каузата,и те разпънаха на кръст.Как може толкова добър човек,а да не могат да го видят,да не могат да го разберат.Защо се получава така?

28.06 2013 в 23:18

На руски котка е кошка, та от там коКОШКА. Нещо смесва езиците, явно му прегрява процесора.

28.06 2013 в 19:50

игнорант забранено е да се пишат глупости по адрес на хабилитирани лица

28.06 2013 в 08:34

Кой и Минчо Мънчев Минчев? ... Освен че е син на Мънчо, има и по-лошо:

От УИКИПЕДИЯ:

История на Коалиция АТАКА:

Коалицията е създадена за участие в парламентарните избори в България през 2005 г. (Според някои това става „принудително“ за партия „Атака“ заради забавянето на нейната регистрация от съда, при което се налага тя да участва с мандат на регистрирана партия.)

В предизборната Коалиция "АТАКА" влизат следните партии:

- Национално движение за спасение на Отечеството (НДСО), с лидер Илия Киров
- Българска национално-патриотична партия (БНПП), с лидер Петър Манолов
- партия Атака, с лидер Волен Сидеров

- партия Нова зора, с лидер Минчо Мънчев Минчев

- Съюз на патриотичните сили „Защита“, с лидер Йордан Величков
____________________

А дали е "другар", сами преценете.

28.06 2013 в 07:18

Този е шеф на една от БКП партиите и стоеше зад клипа за Балкан и секирата.

28.06 2013 в 01:40

В Редута имаше лаф "Като има Правителствена болница, защо няма Правителствена лудница?". Още едно потвърждение, чевъпросът е наложителен.

28.06 2013 в 01:26

Е тя КТБ е руска ... спасението започна.. тук там някой се дърпат още обаче ...

27.06 2013 в 20:51

"Дружно братя българи,
с нас Москва е в мир и бой,
Партия велика води нашия победен строй!"

Ако някой случайно не знае, това е куплет от националния Химн, който вече не се изпълнява...няма да го коментирам...лично аз обаче предпочитам "Шуми Марица"...

27.06 2013 в 20:45

то светлината от изток идва , ама каквито сте слуги скоро ще почнат да ви идват шамари от всички страни.

27.06 2013 в 19:25

от 1944 насам- все едно и също: вечна дружба с Кремъл, за да гарантират блатните привилегии и на внученцата си /ако и когато се завърнат от Щатите или друга някоя хранилка/