ДПС иска ОВОС за всяко управленско решение

Елица Мартинова 08 март 2013 в 13:06 1145 0

Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

ДПС иска предварителна оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС) да бъде изготвяна преди всяко управленско решение.

Това съобщи лидерът на партията Лютви Местан. Идеята за ОВОС бе образна за всички аспекти на политическите решения.

„Такава предварителна оценка на въздействието върху околната среда на една или друга инвестиция би била много полезна, защото всяко решение на властта, изпълнителна или законодателна, решава едни проблеми, но засяга други интереси“, коментира Местан и допълни: „предварително трябва да се направи оценка за въздействието на едно управленско решение върху определени социални слоеве, а не да се чува гласът на българските граждани, когато протестът вече е пламнал. Това е изключително важно, само това може да осигури едно стабилно управление на страната след изборите“.

Според лидера на ДПС България вече няма да е същата след февруарските протести. По думите на Местан новият облик на страната налага въвеждането и на нови политически и управленски модели.

Той подчерта, че властимащите трябва да са отворени за гражданска експертиза преди всяко свое решение.

„ДПС ще изиграе своята роля в процеса за възстановяване на демокрацията, която Бойко Борисов и неговото управление изкривиха, за да се стигне до тази ситуация на улични протести“, обеща Лютви Местан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови