Доган поискал енергетиката в следващия кабинет

22 февруари 2013 в 11:23 2904 7

Сергей Станишев и Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев и Лютви Местан. Снимка: БГНЕС

На тайна среща със Сергей Станишев Ахмед Доган е поискал да контролира енергийния сектор, ако БСП вземе властта в бъдещото правителство.

Това обяви бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев пред bTV.

"Самият Доган е един от хората с най-сериозен бизнес за внос на енергоносители от Русия", обяви още Андреев.

За среща в друг формат - Бойко Борисов, Цветан Цветанов и новият председател на ДПС Лютви Местан, съобщи проф. Людмил Георгиев - бивш член на Централния съвет на ДПС, пред bTV.

Целта на тази среща е била прокарването на предсрочни парламентарни избори колкото се може по-скоро, за да може останалите политически формации да не са достатъчно подготвени.

Лютви Местан, който отрече тази информация, поне два пъти излезе на трибуната на Народното събрание и публично призова за бързо провеждане на предсрочни избори. Първо той обяви, че изборите могат да са в края на април, а вчера заяви, че трябва да са "най-късно до 12 май" - провеждането им по-късно било "безотговорно".

Същата позиция изрази в парламента и червеният лидер Сергей Станишев.

По време на интервюто си Методи Андреев засегна и темата за досиетата. "Досието на Лютви Местан - агент Павел е било скрито и чак след време - обявено", заяви той. "Доган е бил обучаван за агент Сава в база на Държавна сигурност до Варна. Това е най-висша фаза на агентурно развитие", каза още Андреев.

"ДПС се превърна в "Движение за пари и своеволия", а Доган е излязъл от сферата на политиката и е влязъл в икономическите отношения. Влиянието на тайните служби в политиката е много силна, защото има концентрирана сериозна информация, но тя не стига до там, където е необходимо", коментира още Андреев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови