ДНСК проверява строежа на Иракли за нередности

14 януари 2013 в 16:42 1643 0

Иракли
Иракли

Строителният контрол започва проверка на строителните работи на Иракли, както и разрешенията за строеж, издадени на двете фирми инвеститори в обекта край плажа - "Емона 2000" и "Дарс инвест". Това обявиха министерството на регионалното развитие.  Резултатите от проверката, разпоредена от министър Лиляна Павлова, ще бъдат обявени веднага след приключването й.

През вратата на закона за Черноморието

Ограниченията за строителство в зона А (100-метровата ивица от брега) и зона Б (2-километровата ивица) на черноморското крайбрежие са били спазени при процедурите за строежа. Това показват досегашните данни за строителната процедура. 

Инвеститорите са се възползвали от максималните параметри на застрояване, позволени от Закона за устройство на черноморското крайбрежие, показват още данните. Парцелите, които опират в пясъка на плажа, попадат в зона А и ще бъдат застроени на 1/5 -  максималната плътност на застрояване в тази зона. Сградите ще са с максималната височина от 7.5 метра.

Съответно онези, които са по-навътре и по документи попадат в зона Б, ще бъдат застроени на 30 % - максималната плътност.

Резултатът - спа, бунгала, магазини и басейни. На Иракли

Разрешенията за строеж са издадени от кмета и главния архитект на Несебър в края на 2011 г. и началото на 2012 г.

Така до пясъка на плажа на Иракли ще бъдат построени общо 31 еднофамилни къщи, 1 резиденция с апартаменти, спа център, механа, 3 магазина, 3 склада, 2 плажни бара, 3 басейна, 1 пречиствателна станция за отпадни води. 

Предвижда се гореописаният ваканционен комплекс да побира 180 посетители едновременно, от които 1/10 да са обслужващ персонал. Броят посетители също е съобразен с досегашния капацитет на застрояване, регламентиран в Подробния устройствен план за парцелите - той е за максимум 250 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !