Дянков се извини, че нарече опозицията "пияна"

06 декември 2012 в 10:30 1441 0

Симеон Дянков Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Симеон Дянков се извини тази сутрин на депутатите от опозицията за това, че снощи ги нарече "пияни".

Късно в сряда, докато течеше гласуването на републиканския бюджет, финансовият министър Дянков заяви: "Поизмориха се, част от опозицията вече е пияна явно." 

Искане за извинение постъпи в пленарната зала първо от червения депутат Петър Курумбашев, но председателят на парламента Цецка Цачева контрира, че няма правомощия да изиска това от Симеон Дянков. 

„Гледахме как парламентарното мнозинство мълчи при приемането на бюджета на България като шаран на Никулден, накрая dа получим такива обидни квалификации от страна на финансовия министър", разгневи се и Мая Манолова от БСП.

 Тогава депутатите от Коалиция за България поискаха вицепремиерът да бъде отстранен от залата, в която и днес продължава гласуването на Бюджет 2013. Викове за оставката на Дянков се чуха в залата. Председателстващият даде 15-минутна почивка, след която Дянков излезе на трибуната и се извини на народните представители, като се извини с умората от тежкия вчерашен ден.

Уважаема госпожо председател, уважаеми народни представители, уважаеми народни представители от Коалиция за България, искрено се извинявам за думите си от вчера късно вечерта. Може би умората след многочасовите заседания тук си каза думата. Извинявам се за това, което казах, и се надявам, че ще го приемете и днес в добър порядък ще можем да си свършим работата, каза Дянков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови