Дянков: Чаках, чаках, но никой не дава по-добър бюджет от моя

Елица Мартинова 05 декември 2012 в 22:26 1729 0

Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

С нетърпение очаквах да видя алтернативния бюджет на Станишев и идеите на Иван Костов по Бюджет 2013, но тях ги няма, обясни в кулоарите на парламента финансовият министър Симеон Дянков.

Изказването му бе коментар по дебата на Законопроекта за Бюджет 2013, който депутатите разглеждат в парламента.

По време на пленарната сесия в сряда народните представители гласуваха да удължат работното си време два пъти – до 20 ч. и до 00.00 ч.

Малко след 22 ч. обаче те решиха да прекратят дебатите заради умората от дългия работен ден.

„Очаквах с нетърпение да видя г-н Станишев с какво ще излезе като алтернативен бюджет, но него въобще го няма, Иван Костов – също.  Много говореше как той има много по-добри идеи, една минута го нямаше в нито един от трите бюджета. Мартин Димитров се вясна за малко и изчезна. Интересно е, че всички тези хора, които говореха какви добри идеи имат, как ще ги разказват, ги нямаше, коментира нощните дебати Дянков.

По думите му най-големият успех за Бюджет 2013 е въвеждането на пенсионна възраст при офицерите в Министерство на отбраната.

Според Дянков това е първата стъпка към цялостна реформа в системата за сигурност. Той посочи, че "в следващи години и  бюджети" очаква в промяната да се включат и служителите на МВР, което би завършило реформата.

"Тази година не успяхме. МВР не искаше да направи такава стъпка. За мен тя е важна, за да свършим цялата реформа в администрацията, където в Закона за държавния служител, Закона за държавната администрация изравнихме възможностите и стимулите в цялата администрация, извън сектор „Сигурност”. Аз бих искал и сектор „Сигурност” да влезе в тази реформа”, посочи финансовият министър.

Парламентарният ден бе тежък за депутатите, защото в дневния ред бяха бюджетите на Държавното и обществено осигурява, на НЗОК и Републиканският бюджет за 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!