Депутати призоваха да не се одобрява сделката за "Доверие"

Последна промяна на 17 юли 2013 в 09:57 1911 6

В ПОД
В ПОД "Доверие" са парите за пенсия на 1 250 000 българи.

Янаки Стоилов от БСП призова от трибуната на парламента Комисията за финансов надзор (КФН) да не одобрява сделката за продажбата на пенсионен фонд "Доверие" поради неяснота около капитала на купувача.

В понеделник беше обявено, че собственикът на 92% от капитала на "Доверие" - австрийската застрахователна компания "Виена иншурънс груп" (Vienna Insurance Group AG / Wiener Versicherung Gruppe (VIG) ще го продаде на офшорната компания United Capital PLC.

В знак на протест ръководството на пенсионното дружество подаде вчера оставка.

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС обяви вчера пред "Дневник", че ще призове шефа на КФН да не одобрява сделката.

По предложение на Корнелия Нинова от БСП депутатите поканиха в парламента финансовия министър Петър Чобанов и шефът на КФН Стоян Мавродиев, за да докладват за сделката и евентуалните последствия от нея.

В доверие се осигуряват над 1.2 млн. български граждани и това е пенсионния фонд с най-голям дял на пазара, напомни Янаки Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.07 2013 в 12:50

Е колко да е бил против - всичко е сценарий от сега си подготвят вътрешен преврат съ сстари курви. Аре да дават власта на сашето Петров - той ще вкара свежи капитлаи от продажбата и трансфера на дрога през България. Първанов президент!

17.07 2013 в 11:50

Началото на края.

Преди години депесарският шут по сините беше причинен от ината на Костов да не допусне нито един лев да не мине през ръцете му. Сега бсп повтарят неговата грешка. Изолирането на дпс от черните каси ще доведе до дпс - дузпа. Ще гледаме "Войната на плъховете." Гадното е, че ще го гледаме от първия ред...

17.07 2013 в 11:31

Интересна сделка ще да е, щом чак и Данчо Ментата се е уплашил.

17.07 2013 в 11:28

Мотивите на янаки не са родолюбиво - патриотични и защитаващи пенсионерите. Просто фирмата за която той лобира от три години насам, не успя да се пребори.

Ако продажбата стане все пак, ще изпиша имената на истинските собственици на офшорката.

То пък една тайна...

17.07 2013 в 10:29

Е той Янаки Стоилов беше и против назначението на Пеевски, но нали видя колко му обърнаха внимание...

17.07 2013 в 10:10

Сегашните управляващи са на път да вземат първото си решение, което защитава националните (а не олигархичните) интереси?? Прекалено е хубаво за да е истина...