Ден 50: Йога и блокада преди ваканцуването (обновена)

OFFNews 02 август 2013 в 07:55 3663 2

Протестът: Ден 48. Снимка: Сергей Антонов
Протестът: Ден 48. Снимка: Сергей Антонов

Днес е последният работен ден на депутатите и 50-ят юбилеен за протеста срещу правителството на Пламен Орешарски.  

Въпреки призивите да се организира масов митинг, който да изпрати депутатите в оставка, протестният ден започна вяло, с не повече от двайсетина души пред Народното събрание. Те по традиция пият кафе и скандират за оставката на управляващите. Засега ситуацията пред парламента е спокойна и инциденти не са регистрирани.

Според предварителната програма премиерът Пламен Орешарски трябваше да участва в разисквания по питането на Сергей Станишев и Лютви Местан относно преговорите за многогодишната финансова рамка на Европейския съюз и българската позиция.

Традиционният петъчен парламентарен контрол обаче няма да се състои заради гласуването на промените в закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор внесен от Коалиция за България. В програмата на парламента е и доклад за състоянието на енергетиката.

Протестиращи призоваха днес да си тръгнат по-рано от работа, за да заварят депутатите, докато още заседават и да ги блокират. „Нека отидем по-рано пред Парламента, за да не изпуснем да ги изпратим в заслужена почивка (по възможност до избори)“, гласи призив, разпространяван в социалните мрежи.

За сутринта е подготвен и курс по „Протестна йога“, които ще се проведе пред сградата на парламента. Досега желание да участват в йога класа са заявили 65 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!