Данъкът върху лихвите минал без дискусия в кабинета

12 октомври 2012 в 12:41 2046 1

Заседание на правителството. Снимка: БГНЕС
Заседание на правителството. Снимка: БГНЕС

Решението да се въведе данък върху лихвите от депозитите е прието без дискусия от кабинета в сряда, сочи стенограмата от заседанието на правителството.

Дянков само набързо е обявил, че ще има промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Те са представени, както и на журналистите като:

Предвижда се доходите от лихви по влогове, депозити в търговски банки, клонове на чуждестранни банки, установени в държава членка на Европейския съюз, както и в друга държава членка по споразумението на европейското икономическо пространство да бъдат изключени от обхвата за необлгаеми доходи.

Министрите или не са разбрали какво точно предлага, или дискусията е била след заседанието. Пресконференцията на финансовия министър се забави доста с обяснението, че Дянков разговаря с премиера. Стенограмата обаче мълчи за тези разговори. 

Бойко Борисов е решил да каже за стенограмата отново нещо срещу лидера на БСП Сергей Станишев. "В желанието си всеки ден да е в медиите месеци наред, а няма кой да му каже да гледа тази постановка „Език мой, враг мой”, коментирал Борисов изказванията на лидера на БСП.

Според Борисов Станишев си противоречи непрекъснато, когато говори за проекта АЕЦ "Белене". Той се е обидил от твърдението на червения лидер, че строителството на атомна централа не е като да режеше лентички на селски пътища.

"Аз вярно че съм открил и много селски пътища между села, които никога не са имали пътища и затова цялото население е излизало да се радва", коментирал министър-председателя и се сетил после: "Сега времето застудя, Лили (визира министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова - бел. ред.), подсети ме да си сложа пуловера, дето съм обещал на тази бабка, която ми го оплете."

Проектът на бюджет 2013 г. Бойко Борисов обобщава като:

Продължаваме да наливаме пари в културата, в археологията, в историческите паметници, в музеите, в разкопки. Не забравяйте, че само по магистралите до този момент сме дали сигурно над 5 милиона, които също отиват за работна заплата на всички археолози, които работят там. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!