Quantcast

Данък лихва ще отпадне постепенно

Последна промяна на 18 октомври 2013 в 11:43 2015 4

Пари: Снимка: sxc.hu
Пари: Снимка: sxc.hu

Данък лихва, който беше въведен от началото на тази година по настояване на бившия финансов министър Симеон Дянков, ще отпада постепенно - с по 2% всяко година. Налогът тази година беше 10% върху лихвите на депозитите, а догодина ще е 8%.

Това съобщиха депутати от левицата на брифинг за бюджета за следващата година.

Проектът на Бюджет 2014 г. е подготвен вече от Министерството на финансите и ще бъде публикуван днес на страницата на ведомството.

Очаква се до края на октомври той да мине през Министерския съвет и да влезе за обсъждане и гласуване в народното събрание.

Депутатите от левицата обявиха, че в приходната част са заложени 1 млрд. лв. повече в сравнение с тази година, които ще дойдат от борба с контрабандата.

Социална политика, образование, икономически растеж са трите основни стълба на бюджета 2014, обяви Корнелия Нинова от БСП. 

Бюджетът на България догодина ще е 31,8 млрд. лв., съобщи bTV.

Залага се от юли бюджетните заплати да се увеличат с около 10%, а пенсиите с 3%.

От Нова година минималната заплата се увеличава от 310 лв. на 340 лв. Толкова ще са и майчинските.

Минималната пенсия ще скочи на 155 лв., а максималната от 770 отива на 840 лв.

Очертава се парите за здраве за догодина да възлизат на 2,8 млрд. лева, което е със 112 милиона повече от тазгодишните средства, с които НЗОК разполагаше.

За спешната помощ са предвидени допълнителни 20 млн. лв., както и увеличение на заплатите в Бърза помощ с до 10% през първото полугодие.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2013 в 21:19

Каква печлаба е това бе, гей, недоклатен, след като веднъж вече си платил данък печлба върху доходите си?!!! Тая лихва се начислява от банката, за да се компенсира годишната инфлация, и за да си оставиш парите в банката. А инфлацията е по-голяма от лихвата почти винаги. Аман от гейове в тая държава.

18.10 2013 в 21:16

КАКВО ОБЕЩАВАХМЕ (МАНИПУЛИРАХМЕ):

02 юли 2013
Социалистите ще махат данък-лихва.
С най-несправедливия налог ГЕРБ стоварили кризата върху най-бедните

Данъкът върху лихвите по депозитите, който беше въведен по предложение на министъра на финансите в кабинета на ГЕРБ, ще отпадне от началото на 2014 г. Това обяви депутатът от Коалиция за България Дора Янкова.

По думите на Янкова, която е член на Комисията по бюджет и финанси в парламента, това е най-несправедливият данък на "вицепремиера-слънце" Симеон Дянков, наложен върху честно изкарани пари с платени данъци от българските граждани.

Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовари кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне...

КАКВО ИЗПЪЛНИХМЕ (ЕДНО ОГРОМНО НИЩО):

18 октомври 2013
БСП иска данък лихва да падне с 2% от 2014 г. от 10 на 8%. Това съобщи в парламента Корнелия Нинова от Коалиция за България. Премиерът Пламен Орешарски е против отпадането на данъка.

ТАМ КЪДЕТО ВИЕ КОМУНИСТИТЕ СРАХТЕ, СЕГА ПАСЕТЕ ТРЕВА!

18.10 2013 в 13:29

Те гледат, че песента им тъй или иначе е изпята и сега ще протакат работата, да се занимава с нея следващия кабинет. А тези хем ще се пъчат, че са си изпълнили обещанието, хем ще приберат паричките на хората. Това се казва прекрасна комунистическа (социалистическа) логика.

18.10 2013 в 12:18

Е като отпадне данък лихва ще сложат данък на микро-транзакциите. Разбира се не очаквам червените тиквочи да имат мнение по темата. Те нито правят транзакции нито имат депозити. Нал' тъй коректоре? хахаха. Тая материя май ти е тъмна Индия? Иначе от гледна точка данъци/приходи тоя данък е СПРАВЕДЛИВ. Той е само върху "печалбата". Нормално е всякакви печалби да имат данък. Всеки като вкара илядо лева и после извади илядо и сто плаща данък върху последните 100 лева.