Червените в ЕП: Твърденията на ГЕРБ срещу Станишев са грозна лъжа

Елица Мартинова 10 май 2013 в 11:01 1659 2

Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

Председателят на групата на социалистите в Европарламента Ханес Свобода нарече „грозни лъжи“ обвиненията срещу лидера на БСП Сергей Станишев, че си е купил председателското място в ПЕС.

В четвъртък ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал срещу Сергей Станишев, който трябва да докаже, че червеният лидер си е купил председателския пост в ПЕС.

„ГЕРБ очаква българската прокуратура да провери и изнесените данни, които правят връзка между спечелването на поръчката за подмяна на документите за самоличност от дъщерната фирма на „Сименс“–Австрия – „Сименс“–България, съпругата на тогавашния зам.-председател на Групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода, която представлява фирмата-победител и избирането на Сергей Станишев за председател на ПЕС по предложение на самия Ханес Свобода”, писаха от ГЕРБ.

В ефира на БНР Ханес Свобода нарече обвиненията „грозна лъжа“ и „манипулация“. Той подчерта, че съпругата му и сега работи в „Сименс“ - фирма, която е печелила поръчки в редица страни. Свобода бе категоричен, че не е упражнявал никакви влияние нито за държавната поръчка, нито за поста на Сергей Станишев в ПЕС.

От ГЕРБ твърдят, че Станишев, негови съветници и висши чиновници от МВР са манипулирали процедурата за избор на фирма и значително са завишили цената на поръчката от 16 на 116 млн. еврол Те се позовават на публикации в медиите.

В ефира на ТВ 7 днес лидерът на социалистите се закани, че ще свали имунитета си на кандидат-депутат, за да може прокуратурата да го разследва и да опровергае твърденията на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!