Черно тото вкара в ареста 12 футболисти на Черноморец и Нефтохимик

Николаос Цитиридис 14 декември 2012 в 12:38 2153 0

12 футболисти от Нефтохимик и Черноморец са задържани заради черно тото. Снимка БГНЕС
12 футболисти от Нефтохимик и Черноморец са задържани заради черно тото. Снимка БГНЕС

12 играчи от футболните отбори "Черноморец" и "Нефтохимик" са задържани след акция за незаконни залагания, каза обяви вътрешният министър Цветанов в Благоевград.

"Има 12 задържани футболисти. С колегите си говорим, че всъщност това си е един цял отбор. Прибраните не са от Благоевград, а от Бургас. Оказа се, че шестима са състезатели на Черноморец и също толкова от Нефтохимик. На четирима от тях почти сигурно ще бъдат повдигнати обвинения", заяви Цветан Цветанов.

Вчера в 12 часа на обяд футболистите са привикани за разпит, докато тренирали на стадион "Лазур". Засега е ясно, че обвинения ще бъдат повдигнати на поне 4-ма играчи. Четирима са били освободени по-късно. Знаят се имената само на двама футболисти, които са обвинени за залагане в черно тото - Галин Димов, син на известния в миналото футболист Диян Петков, и Любомир Божинов, и двамата от Нефтохимик. От ГДБОП казаха, че по-късно ще има допълнителна информация.

В хода на работата било установено, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба. За запазване анонимността на футболистите всички залози се обработвали от „вербувания” футболист в отбора. Той ги препращал на организаторите посредством програма за безплатна интернет комуникация, пише пресцентърът на МВР.

От дома на неизвестния Т.П. са иззети мобилни телефони и 10 000 лв.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!