Бул. „Драган Цанков“ затворен за ремонт до края на ноември

07 октомври 2012 в 12:31 6548 2

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

От 7 октомври до края на ноември бул. „Драган Цанков“ в София ще е затворен заради ремонт в отсечката между Телевизионната кула и булевард "Евлоги и Христо Георгиеви".

Това съобщи зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

Ремонтът струва приблизително 2.5 млн. лева, спестени от сумата за изграждане на кръстовището на две нива при Телевизионната кула – 26 млн. лева.

След ремонта „Драган Цанков“ ще има 4 платна за движение.

„За по-малко от два месеца булевард „Драган Цанков" ще бъде цялостно реконструиран. Паважната настилка ще бъде подменена с асфалтова. Изгражда се канализация, нови тротоари и осветление. Ще има един цялостно функциониращ нов булевард, като в рамките на тази реконструкция се предвижда и частичен ремонт на моста на река Перловска при „Граф Игнатиев" и „Евлоги Георгиев", и реконструкция на кръстовището, с цел подобряване на възможността за преминаване в посока стадион „Васил Левски", тъй като това е едно от местата, където шофьорите изпитват най-много затруднения при придвижването си", каза Христов, цитиран от „Дарик“.

„Драган Цанков“ ще поеме основно трафика от бул. „Цариградско шосе“ през 2013 г., за когато е планирана неговата реконструкция.

Трамвате ще продължат да се движат по време на ремонта на „Драган Цанков“. До края на ноември ще бъдат затворени пътните платна на моста на река Перловска, т.е. няма да може да се прави ляв завой от НДК към „Граф Игнатиев".

В края на октомври ще бъде пуснато в движение директното трасе по булевард „Яворов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови