БСП внесе поправката, която разрешава пушенето в заведенията

Последна промяна на 16 октомври 2013 в 19:51 12578 54

Снимка: sxc.hu
Снимка: sxc.hu

Девет депутати от „Коалиция за България“ внесоха днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето. С предложените промени се отменя пълната забрана за пушене на закрити обществени места.

Вносители на законопроекта са Спас Панчев, Димитър Дъбов, Димчо Михалевски, Мартин Захариев, Добрин Данев, Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова, Татяна Буруджиева и Тодор Радулов.

С предложените промени се разрешава пушенето на стадионите, в обособени помещения на летищата, както и в отделени помещения в заведенията.

Отмяната на забраната за пушене не се отнася за интернет кафенетата и барчетата в спортните зали.

На фирмите нарушители ще се налага санкция от 5000 до 10 000 лв., а при рецидив - от 10 000 до 15 000 лв. Пушачите, които нарушават забраната, ще бъдат глобявани с от 400 до 800 лв. За повторно нарушение - от 800 до 1500 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2013 в 12:33

Ами да , боклук си !

17.10 2013 в 19:35

На всички, които се разделят на червени, сини, зелени, бели и черни...Умрете, ей! Заради вас ни е в това положение държавата! Затова, че сте си заврели главите в гъзовете и мразите собственото си племе! Кого наричаш недоеб@на пача?! Я иди наречи така някоя свободно мислеща жена в държавите, които наричаш съвременни! Или направо ходи си живей там, щото тук си имаме достатъчно боклуци! Другаде съм питала, и тук ще питам- коя кръчма посещавате, господа НЕпушачи, щото за 3 години работа в ресторант не видях да влиза човек, който да се оплаква от цигарен дим, но видях и чух много, които изреваха от забраната! Мама ви мръсна, само чакате някой да ви поднесе 'сензация' и почвате да изливате помия! Кога ще разберете, че такива като вас са пионки на управляващите, че такива като вас ги водят за носа, за да определят общественото мнение! Долни мързеливи егоистични непотребни мрънкачи! Кога ще разберете, че проблемите в България не са свързани с тютюнопушенето, а се ползва за отклоняване на фокуса от сериозните, наистина сукрушителни такива, от които скоро няма да се оправим!? Започнете да мислите с главата върху раменете си, а не онази долу! Лично мен ме грее повече какво получавам за данъците и акцизите, които плащам! Грее ме повече бъдещето на децата ми в държава, която нищо не предлага! Като искате да дишате чист въздух, вървете по селата! Там има чист въздух, хора няма! Поживейте там няколко седмици и ще ви се избистри картинката!

17.10 2013 в 16:07

Не ме интересува кой я е въвеждал и отменял,но пак ще миришем на лайна,без извинение.В допълнение ще кажа,че съм пушачка,но не и вмирисана на цигари мърла...

17.10 2013 в 14:10

Какво за Унгария 1956?Победиха в крайна сметка "здравите сили".

17.10 2013 в 14:08

Това много ми хареса!Никой ли не си спомня,че първо тройната коалиция въведе забраната в края на мандата си(комай единственото свястно нещо което направиха) и после герберите я отмениха и отново приеха.Къса е паметта на хората!Сега фактически комунистите си пикаят на решението от тогава,ама сега директивите са явно други.

17.10 2013 в 13:10

Изроди болшевишки! Всичко цивилизовано и европейско за вас е враг. Защото вие сте изчадия на злото, грозното, разрухата и смъртта :( Затрихте България, затрихте нацията. Заменихте костения порцелан с алпаката, прекрасната архитектура с отвратителните панелки, природните ни богатства с бетон и мръсотии. Всяко нещо до което се докоснете бива опошлено и съсипано! Махайте се завинаги в Сибир, където ви е местото и оставете България на мира, престанете да грабите, рушите и унищожавате, защото ще ви приседне, бъдете сигурни в това!

17.10 2013 в 12:37

Вие смятате ли, че светът е заплашен от нова Световна диктатура, която чрез насаждане на забрани и закони под уж благовиден предлог в началото - като например:
- грижа за здравето (забрана за пушене, забрана за производство на криви краставици и прочие),
- грижа за толерантността (оставете гейовете да се обичат! и забранете на естествените хетеросексуални да имат думата!),
- грижа за Земята (забранете раждаемостта там, където решите, за да се спре "пренаселението" на земята!),
- грижа за реда и контрола ( поддържайте чрез все по-тежки и непосилни данъци национални правителства и наднационални съюзи с огромен бюрократичен апарат),
- грижа за финансовата стабилност (помогнете на банките чрез данъците на хората, като създадете "Стабилни" механизми за рекапитализиране на банките от националните бюджети!)
- грижа за политическата стабилност (финансирайте производството на все по-нови и по-разрушителни модерни оръжия под благовидния предлог за борба с финансирания от вас "тероризъм")
- грижа за данъчната стабилност (отнемайте имуществото на всеки, който не може да докаже данъчно обложени доходи за последните 20 години)
- грижа за децата (подсигурете върховенство на държавата над правата на родителите и правната възможност деца да бъдат отнемани от "непослушни" родители)
- грижа за жената (направете жената модерна, като й втълпите, че модерната жена прилича на мъж, по мъжки е агресивна и носи мъжки дрехи, и не е престижно да ражда деца и да се грижи за семейство),

създава Нов Световен ред!?
http://aliya.blog.bg/drugi/2012/06/04/zabrana-sled-zabrana-kym-nov-svetoven-red.963407

17.10 2013 в 11:56

да :)

17.10 2013 в 10:58

Марийке, много си права, но навсякъде по форумите се излива такава злоба от непушачите, че да се бориш да пушиш зимно време дори в тоалетната им изглежда неприемливо. Простотия до шия. А ако повдигнеш някоя по-сериозна тема, че всъщност бялата медицинска мафия те пързаля, че това причинявало рак, няма никакъв шанс за нормален разговор от промити мозъци. Иначе това е единственото свястно предложения на червените мафиоти.

17.10 2013 в 10:53

В заведенията, които аз посещавах си имаше.Когато ходех на заведение с децата, сядах в залата за непушачи.Когато ходех с компания - в това за пушачи.Говоря за центъра на София.