БСП разрешава пушенето в заведенията, летищата и стадионите

09 октомври 2013 в 22:25 5688 17

Спас Панчев
Спас Панчев

Депутати от „Коалиция за България“ предлагат промени в Закона за здравето, с които да се разреши пушенето на стадионите, в обособени помещения на летищата, както и в отделени помещения в заведенията.

Промените са главно във възможността в някои от заведенията, където има изградени вентилационни системи или има обособени части в заведенията, отделени от местата, където има непушачи, да бъде разрешено тютюнопушенето. Това са по-големите ресторанти, в които може да се обособи помещение за пушачи, което да е отделено с преградна стена и врата, и има изградена вентилационна инсталация. Това са нощните заведения - развлекателни заведения и такива, които са регистрирани по Закона за хазарта, коментира пред Дарик радио депутатът Спас Панчев.

Едно от предложенията е собствениците на заведения до 70 квадратни метра сами да решават дали да са за пушачи или непушачи. Относно по-големите заведения - над 70 квадратни метра, Панчев обясни, че ако искат да се пуши, трябва да бъде отделена зала за пушачи и да има зала за непушачи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!