БСП: България не договаря, а проси пари от ЕК

Елица Мартинова 27 ноември 2012 в 15:29 1263 0

Сергей Станишев  Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

„Кабинетът на Бойко Борисов няма идея къде иска да стигне в преговорите по средствата за период 2014-2020 г. Позицията на България по темата е равносилна на просия“, заяви на пресконференция във вторник лидерът на БСП Сергей Станишев.

Представителите на левицата обвиниха управляващите, че не са обърнали достатъчно внимание на въпроса и не са се подготвили за европейските преговори.

„Правителството не показа никаква способност да отстоява националния интерес на страната“, заяви Станишев.

„Още преди една година, предложих на Борисов по всички теми, свързани с членството на България в ЕС, да направим дискусия, да си очертаем ясно приоритетите. Кое е най-важното и какво искаме от ЕС. И на тази база да се отиде на Европейския съвет с национална позиция, подкрепена от целия парламент и от обществото“, посочи червеният лидер.

Според Станишев, изтъкнатите от Борисов аргументи за лошия старт на преговорите – нисък БВП и грешки на предишното правителство, са просто оправдания.

„Очевидно, след като не постигат това, което е необходимо, започват с нелепи извинения. Стават смешни, хората се смеят, това държава ли е или какво?“, попита риторично Станишев.

Социалистите изтъкнаха, че обясненията на премиера Борисов говорят за безпомощност и показват неспособността на кабинета да води преговори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!