Британският в. "Сън" "залови" Гацу - фалшификатор на български документи

Последна промяна на 17 март 2013 в 18:31 5184 4

Гацо заловен от The Sun да продава фалшиви документи. Снимка Съ
Гацо заловен от The Sun да продава фалшиви документи. Снимка Съ

В свое разследване британския в. "Сън" показа на света Гацу - българин от престъпна група за фалшифициране на български документи за самоличност.

С такъв документ десетки хиляди имигранти от страни с ограничен достъп до Великобритания могат да влязат в страната, а от 1 януари 2014 г. и необезпокоявани от нищо да работят, пише изданието.

Само за 24 часа часа и срещу 475 британски лири фалшивият документ бил готов за репортера на "Сън", който се е представил за гражданин на Украйна. Гацу поискал само две неща - снимка и подпис на клиента.

Срещата е била проведена в централна сладкарница в София.

"Мога да ти уредя каквито документи искаш - лична карта, диплома, шофьорска книжка, всичко!", похвалил се измамникът на репортера.

Всичко става, благодарение на корупцията в българските паспортни служби, пише "Сън".

"За общата сума от 950 британски лири Гацу може да ти уреди и шофьорска книжка заедно с личната карта".

Гацу заявява пред репортера, че който не си плати, на другия ден изчезва - арестуван е или е убит.

24 часа след уговорката Гацу връчил готовия документ.

"Личната карта изглежда автентична, като разполага с цялата нужна информация, за да послужи пред органи за проверка-ЕГН, номер на картата и нужните електронни печати", пише изданието.

"Гацу и неговите хора не са единствените, които продават фалшиви лични документи в България. Мъж от ромски произход, представящ се за Митко, продава лични карти само за 50 британски лири. Той е от Плевен,  продава лични документи с брат си Иван. Заедно с това "семейният им бизнес" върви с крадени телевизори, кредитни карти, компютри и часовници", пише "Сън".

Всички снимкови и видео материали са предадени на разследващи органи, уточнява изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови