Божидар Лукарски: СДС няма да се покае и да се извинява

Елица Мартинова 16 юли 2013 в 11:07 1693 1

Божидар Лукарски (дясно) е новият председател на СДС.
Божидар Лукарски (дясно) е новият председател на СДС.

СДС няма да се покае и няма за какво да се извинява. Имам резерви към лидерите в Реформаторския блок, които смятат така. Това заяви в интервю за „Дневник“ новият председател на СДС Божидар Лукарски.

Той бе категоричен, че СДС няма за какво или на кого да се извинява. Миналата седмица лидерът на „Синьо единство“ Надежда Нейнски, която е и бивш член на СДС, намекна, че преговорите с партията на Лукарски са възможни, ако синият съюз преосмисли политиката си от последните години. В интервю за OFFNews в понеделник сходна теза изрази и председателят в оставка на „Движение БГ“ Меглена Кунева.

„Имаме определени резерви към някои от формациите. Определено имам забележка към тези партии и техните лидери, които искат СДС да се извини и да се покае“, коментира Лукарски, без да споменава конкретни имена.

Той обаче бе категоричен, че въпреки търканията преговорите за Реформаторския блок са необходими, за да се спре разцеплението в дясното пространство.

Лукарски сподели още, че вече се е срещнал с лидера на ДСБ Радан Кънев и разговорът е минал повече от добре. Той обясни, че въпреки традиционните търкания на партията му с тъмносините, мнозинството от членовете на СДС подкрепят преговорите.

„В момента всички членове на СДС сме си дали сметка, че тези вътрешни ежби не са плодотворни. Факт е, че моята предизборната платформа включваше и разговори с ДСБ. Бях подкрепен от внушително количество от делегатите и победих с доста голяма преднина другите кандидати, които не изповядваха същото“, изтъква Лукарски.

Той смята още, че страната се намира в политически колапс, който може да се реши единствено с предсрочни избори. По-думите му обаче те едва ли ще се случат преди май догодина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови