„Ботев“ отпадна достойно от Лига Европа

OFFNews 08 август 2013 в 23:30 2158 3

"Щутгарт" и "Ботев" (Пловдив) завършиха 0:0 в срещата-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Така напред продължиха германците, заради гола на чужд терен, който отбелязаха преди седмица в Бургас.

Срещата започна двуостро, но в изявите на "жълто-черните" в началните минути личеше притеснение. Последваха по няколко добри положения за гол пред двете врати. В 34-ата минута "канарчетата" пропуснаха най-добрия си шанс за първата част. Неделев нахлу отдясно и върна топката пред малкото наказателно поле, където последователно Мариян Огнянов и Анисе Абел бяха блокирани, а Улрайх достигна до топката точно преди Ромарио да играе с нея.

Второто полувреме започна под доминацията на домакините, но постепенно пловдивчани изравниха играта. В 62-ата минута Какау направи невероятен пропуск, след като не успя да засече топката, оставен сам на метри пред вратата. В 72-ата минута Бобан Грънчаров успя да вкара топката във вратата на "Щутгарт", но попадението не бе зачетено заради засада на македонеца. Нов голям пропуск българите направиха в 78-ата минута. Христов открадна топката от Антонио Рюдигер, нахлу мощно в наказателното поле и подаде към Валери Домовчийски, който беше сам пред опразнената врата. Сердар Ташчъ обаче се намеси и пресече головия пас. В края на даденото т съдията продължение Педро имаше възможност да вкара златен гол за Ботев, но в решителния момент не намери топката по най-добрия начин и съперниковият вратар я изби в корнер.

Така „Щутгарт“ продължава напред след 1:1 в България и 0:0 в Германия. "Щутгарт" не можа да приеме пловдивчани в дома си на „Мерцедес Бенц Арена“ (60 000 места) заради концерт на Роби Уилямс. Срещата с „Ботев“ се игра на „Комтех Арена“ в близкото градче Аспах пред 8000 зрители, 500 от които подкрепяха „жълто-черните“.

Припомняме ви, че "Ботев" игра в Лига Европа заради изненадващия отказ на ЦСКА да участва в турнира. Пловдивчани записаха три победи и три равни мача и бяха елиминирани без да загубят от представител на Бундеслигата. С това завръщането на "канарчетата" на европейската сцена след дълго отсъствие, може да бъде оценено като повече от добро.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!