Босия свиква революция от 8 януари

05 януари 2013 в 19:54 5921 28

 Държавността в България е брутално потъпквана, категоричен е Босия. Снимка: Сергей Антонов
Държавността в България е брутално потъпквана, категоричен е Босия. Снимка: Сергей Антонов

"Ние, суверенът на България, от 8 януари започваме действия за възстановяване на Властта на Народа!" - това се посочва в открито писмо от Николай Колев - Босия, Чавдар Янев и Янаки Ганчев до посланиците на Европейския съюз.

Основната част от българите са твърдо убедени, че ние сме обречени като нация, ако не настъпи промяна в статуквото. Политиците и политическите партии в България не работят за нас и в наш интерес, поради което ние, Суверенът, сме задължени да оттеглим подписа си от Обществения договор, нарушен едностранно от страна на тези, които сме избрали да ни представляват, посочват авторите на писмото.

Босия, Янев и Ганчев са категорични, че "суспендирането на Конституцията от страна властта налага въвеждане на Граждански борд над властта, включващ разпускане на Народното събрание и изготвяне на нова Конституция по примера на Исландия", както и "излъчване на служебно правителство от гражданския сектор, от хора необвързани с политически партии".

При изготвяне на нова Конституция водещи ще бъдат принципите на Лисабонския договор и Европейската харта за правата на човека. И ще бъдат отразени тревогите на Европейски институции относно нивото на корупция и проблемите в съдебната, медийна и бизнес среда, пишат още тримата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!