Босия свиква революция от 8 януари

Последна промяна на 05 януари 2013 в 19:54 5211 28

 Държавността в България е брутално потъпквана, категоричен е Босия. Снимка: Сергей Антонов
Държавността в България е брутално потъпквана, категоричен е Босия. Снимка: Сергей Антонов

"Ние, суверенът на България, от 8 януари започваме действия за възстановяване на Властта на Народа!" - това се посочва в открито писмо от Николай Колев - Босия, Чавдар Янев и Янаки Ганчев до посланиците на Европейския съюз.

Основната част от българите са твърдо убедени, че ние сме обречени като нация, ако не настъпи промяна в статуквото. Политиците и политическите партии в България не работят за нас и в наш интерес, поради което ние, Суверенът, сме задължени да оттеглим подписа си от Обществения договор, нарушен едностранно от страна на тези, които сме избрали да ни представляват, посочват авторите на писмото.

Босия, Янев и Ганчев са категорични, че "суспендирането на Конституцията от страна властта налага въвеждане на Граждански борд над властта, включващ разпускане на Народното събрание и изготвяне на нова Конституция по примера на Исландия", както и "излъчване на служебно правителство от гражданския сектор, от хора необвързани с политически партии".

При изготвяне на нова Конституция водещи ще бъдат принципите на Лисабонския договор и Европейската харта за правата на човека. И ще бъдат отразени тревогите на Европейски институции относно нивото на корупция и проблемите в съдебната, медийна и бизнес среда, пишат още тримата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2013 в 12:54

Мисля че подхода е " Да изнасилим политиците"

15.01 2013 в 12:52

добре звучи как ще стане. Едно е да ги мислиш друго е да го направиш трето е да стане От къде започваме? Как с домати или с гладна стачка? Не съм убеден в тези действия. доматите сега са кът и са скъпи че е зима у за гладна стачка е студено. Трябва друг подход.

12.01 2013 в 12:21

Нито със закон - нито с доматена революция ще се постигне нещо -
http://balkan1.blog.bg/politika/2012/12/30/razlichiiata-mejdu-bylgariia-i-palestina-namaliavat.1036628
.....................................................................................
http://balkan1.blog.bg/politika/2013/01/11/svetovnoto-globalnoto-upravlenie.1040918

08.01 2013 в 22:11

а кебапчетата кога ще се раздават?

08.01 2013 в 22:08

"възстановяване на Властта на Народа!” пълни глупости !!! Много ви е къса паметта бе хора..... ако искате да си я възвърнете погледнете как пропада Франция ....... аман от комунистически , социалистически и тем подобни лозунги !
Все някой ви е виновен за нещо...ами хванете се да поработите !!! 90% се напънаха и родиха една мисъл...."отварям магазин" ! Имате свободата да направите милиони неща....а то какво - всеки гараж- магазин!!! После нямало почва за среден и дребен бизнес....и това е само един пример...има милиони!!!
Седнете, замислете се, поработете.....най-лесно е някой друг да ви е виновен!
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРИТЕ!!!

08.01 2013 в 09:21

http://www.youtube.com/watch?v=SU-PtJlpOAU

07.01 2013 в 05:00

15 часа (три следобед) пред Президенството, площад "Ат. Буров".

07.01 2013 в 04:58

И данъци ли не плащаш? А глобите от КАТ? А здравни осигуровки? И на опашки пред администрациите не чакаш вече, дарявайки им от своето ценно време? И билетче в градския транспорт ли не дупчиш? Или може би не си държиш заплатата в банка, където плащаш безумни такси "обработка", част от които пак отиват в "държавата". Или забрави сметките към основните монополи, които пак снасят на държавата и нейната администрация?

Аман от хора, които си лежат на очите и ушите, постигнали лична "независимост" чрез "отсвирване"! "Мнен нищо не ме интресува, аз съм се изолирал!" (цитат от Г. Марков) Ами живейте си в блажена вяра, че сте се "изолирали" и "от вас нищо не зависи" и "то ще си стане от само себе си"! Това се нарича абдикация от граждански задължения, които са не да "отсвирваш", а най-малкото да освиркаш публично институциите, които работят срещу тебе!

Апропо, ако викаш "нежна революция" на активното мероприятие на ДС в началото на 90те, значи си или наивна, или се правиш на такава!

06.01 2013 в 13:39

Революцията се свиква на 8-ми януари - това добре, - но в колко часа и къде ще бъде сборният пункт?

06.01 2013 в 13:31

Не е сигурно дали термина "народ" е приложим за случая....
 
X