Борисов забранил на ГЕРБ да лъжат в кампанията

28 март 2013 в 09:21 1846 2

Делян Добрев Снимка: БГНЕС, архив
Делян Добрев Снимка: БГНЕС, архив

"В нашата програма няма обещания, а има реални предложения как да се случат нещата".

Това заяви бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев в сутрешния блок на bTV.

По думите на Добрев самият Бойко Борисов е наредил членовете на ГЕРБ да не изричат нито една лъжа в предизборната си програма.

"Единствено в нашата програма няма да видите обещания от рода, че ще откриваме 300 хиляди работни места, че ще направим минималната работна заплата 1000 лева и други кухи обещания", коментира Добрев.

Той сподели, че от ГЕРБ си признават грешките и са си взели поука от тях.

"Ние си признаваме грешките и основната е, че не можахме да повишим доходите на хората. Друга грешка е, че не успяхме да подкрепим малкия и средния бизнес", обясни още Добрев.

За да поправят грешките от предишното си управление, в кампанията за предстоящите парламентарни избори от ГЕРБ ще заложат на икономическия растеж и на повишаване на доходите. Партията на Борисов ще положи и повече усилия за справянето с престъпността. 

"Ние сме самокритични, но не трябва да отричаме и това, което направихме – премахнахме посредниците при газа, осигурихме проучване на Черно море, което след 4 години ще гарантира енергийна зависимост на страната за дълъг период. Спряхме пагубния проект "Белене", който щеше да фалира държавата, спряхме „Бургас-Александуплис", който щеше да затрие целия туристически сектор", заяви Делян Добрев

"Ние обещавахме да гарантираме високи доходи, но това става само през висок ръст на икономиката. Трябва обаче да се отчете, че управлението беше в най-тежката криза и в нея имаме 1% ръст, който не е достатъчен, но е на фона на -1% ръст за целия Съюз", сподели още бившият министър.

Делян Добрев коментира и провала на ГЕРБ в избора на кадри. Бившият енергиен министър заяви, че "калинките" са били неизбежни, защото не би било възможно съставът на Министерски съвет да е безгрешен. За разлика от всички останали обаче кабинетът "Борисов" е бил категоричен, че когато някой допусне грешки, ще бъде свален от поста си.

От ГЕРБ представиха вчера предизборната си програма за предсрочните парламентарни избори на 12 май. 

Цялата управленска програма на ГЕРБ ще е около 200 страници и ще бъде готова до три седмици. Целта й е да засили доверието у гражданите, да акцентира върху работата за по-високи доходи и повече работни места, каза бившият вицепремиер и вътрешен министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!