Борисов: Що не протестираха за Цанков камък?

16 февруари 2013 в 11:12 4000 5

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Нормално е протестите да се отразяват на нас. Другите партии много умело се скриват. Защо обаче не протестираха, когато платихме милиарди за Цанков камък, за АЕЦ "Белене", попита премиерът. 

Това каза в интервю за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. 

Той каза, че сега по заема, който тройната коалиция е взела от банка "Париба", ще трябва да бъдат платени в края на май 400 млн. лв. "Благодарение на това, че тройната коалиция е взела този заем. Над 100 млн. лв. са лихвите, що не протестираха тогава?", каза Борисов. 

Той обясни, че високите цени на тока са единствено заслуга на тройната коалиция. "Вече няколко години казвам на протестиращите, че ако не бяхме намалили два пъти цените на тока, ние сега нямаше да можем да говорим за цена на тока. Толкова скъп щеше да бъде", каза той. 

Аз имах качества, бях добър полицай, затова обществото ми даде възможност да управлявам държавата, каза премиерът. Той обясни, че качествата си е развил в строителство, което ще остане години напред.

Той обясни, че "Будагейт" е много добре направен компромат, с който всички се занимават и вместо да се обясни какво е планирало правителството да направи, трябва да се обяснява за досието.

"Сега трябва да ви обяснявам как се прави компромат", каза Борисов. Той сподели, че от бивш служител на ДС знае как се прави успешен компромат. Първото условие е този, срещу когото е направен, да се отврати от написаните неща. Второто - да се удари в най-силното място на компрометирания. "Сега ми бият най-добрите министри - Лили Павлова и Делян Добрев", каза премиерът.  

Той обясни, че атаката срещу него е от кръгове около Сергей Станишев, които "облъчват общественото мнение" с платени коментатори по форумите.   

Този сценарий и компромат успя, каза Борисов и обясни, че близките на Станишев преди са му забили нож в гърба, когато "дойдоха да се откупят с девет секретни доклада". "В момента, в който се смени властта, те искаха да играят за нас същата игра", коментира Борисов, визирайки бившия съветник от ДАНС Алексей Петров. Според премиера има хора, които "цял ден се чудят какво да правят" и за това тиражират компромати. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови