Борисов отпадна от мача с "Астън Вила"

07 март 2013 в 14:12 1797 2

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов няма да участва в благотворителния мач с „Астън Вила“, както беше планувано. Причината е  вероятно поради наскоро възникналите му проблеми с високото кръвно налягане.

Благотворителният мач между футболните звезди на България и ветераните на „Астън Вила“ ще се играе на 25 май на Националния стадион „Васил Левски” в чест на Стилиян Петров. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на болните от левкемия деца на България, съобщи министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Първоначално участие на терена бе потвърдил и Бойко Борисов. Организаторите обмисляха да поканят и британският рпемиер Джеймс Камерън.

В съобщение, изпратено днес от Министерството на физическото възпитание и спорта обаче става ясно, не се споменава името на Борисов.

Очаква се във футболната срещата да се включат Христо Стоичков и Димитър Бербатов. Селекционерът Димитър Пенев вече среща трудности с определянето на целия състава поради многото желаещи.

Събитието се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта, Българския футболен съюз, Столична община и Министерството на здравеопазването, което ще създаде специален фонд за разпределение на средствата от мача.

„Благодарение на здравата връзка, която „Астън Вила” има с България покрай капитана на отбора Стилиян Петров, получихме възможност да направим това събитие. Идеята отново надхвърля рамките на футбола, защото искаме да дадем нещо на децата, които растат във вашата държава, обичат футбола и познават Стилиян Петров. „Астън Вила” е клуб, неразривно свързан с България”, заяви Дейвид Нортън треньорът на отбора на ветераните от „Астън Вила”.

До момента английските ветерани са събрали над 5 милиона паунда от подобни инициативи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!