Борисов: Орешарски стриктно спазва програмата на ГЕРБ

Александра Маркарян 27 май 2013 в 11:21 2609 7

Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов припозна авторство в управленската програма на бъдещия министър-председател Пламен Орешарски.

Часове преди обявяването на номинираните за министри, днес след срещата си с посланици Борисов заяви: "Радостно е, че Орешарски засега стриктно спазва нашата програма".

"От това, което чувам, без да сме го видели и не мога да го коментирам коректно, но поне от това, което се изнася в медиите, радостно е, че Орешарски засега стриктно спазва нашата програма. Няма да вдигат данъците така, както тръбяха един месец, което е много хубаво и дано го спазят. Няма да строят „Белене”, което е хубаво, защото те знаеха, че лъжат и че нямат пари за това. Хубаво е, че от юни-юли или еди кога си, ще се вдигат майчинските, което ние си признахме за грешка, и благодаря, че те я поправят”, заяви Борисов.

"За да подчертаем грешката си, сме го входирали в парламента, защото това беше правилна мярка. Оставаме да чакаме това, което ще решат", каза още Бойко Борисов.

Той коментира и намерението на Орешарски да се преразгледа пълната забрана за тютюнопушене на обществени места.

"Ако върнат тютюнопушенето в обществените сгради, това ще е в много пряка конфронтация с казаното от тях, че ще работят много усилено в здравеопазването, защото двете неща – тютюнопушене и здравеопазване, няма как да вървят заедно", заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки