Борисов мести съвета по лекарствата в Плевен

Нели Чолашка 10 септември 2012 в 15:25 1308 0

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

"Решението ни е твърдо – Националният съвет по цените и реимбурсиране на лекарствените продукти ще бъде в Плевен", обяви днес премиерът Бойко Борисов при днешното си посещение в Плевен.

В центъра ще има около 30 работни места на служители, които ще взимат по около 2000 лв. месечна заплата.

"В Плевен има Медицински университет, болници, много специалисти в тази област и решението ни е твърдо – ще бъде в Плевен, но трябва да мине през комисиите в парламента", обясни Борисов.

И допълни: "Това е хубаво за града, много престижно, много е добре – квалифицираните кадри ще могат да си останат в Плевен и да работят в тази комисия".

„Както подчерта премиерът, действително Плевен е град, който се нуждае от реанимация, защото аз споменах, че сме реанимирали улиците, а той в кръга на шегата ме поправи", каза кметът на общината Димитър Стойков.

Бойко Борисов и председателката на парламента Цецка Цачева бяха в Плевен днес по линията на две различни мероприятия. Борисов откри обект, направен по проект „Организация на уличното движение за подобряване на физическата среда в град Плевен” с пари по оперативна програма "Регионално развитие".

Цецка Цачева пък откри 21-та Международна конференция на панорамите на тема „Исторически битки във формат панорама – послания и предизвикателства” в Плевен. 

Правителството вече премести Агенцията по туризма в Пловдив. Много от служителите напуснаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови