Бойко обеща съдействие по случая със самоубития убиец на Мирослава

Юлиан Христов 12 март 2012 в 14:49 1501 0

Иван Костов Снимки: БГНЕС
Иван Костов Снимки: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е обещал съдействие на депутатите от алтернативната комисия по случая с убийството на Мирослава от Перник за изясняване на фактите дали самоубилият се основен заподозрян Стойчо Стоев-Чочо е бил сътрудник на МВР.

Това стана ясно след среща на народни представители от БСП, ДПС, “Синята коалиция” и “Атака” с Бойко Борисов днес.

Според депутатите от опозицията има сериозни разминавания между случилото се в дома на Стоев и изказванията на отделни представители на ръководството на МВР. “В тази връзка поискахме да се разкрие обстоятелството дали Стоев е бил сътрудник на МВР. Получихме уверенията на премиера, че ще направи необходимото, за да стане ясно това по предвидения от закона ред", обясни лидерът на ДСБ Костов.

От алтернативната комисия са поискали още премиерът да съдейства за среща с ръководителите на МВР, за да се изяснят несъответствия и нарушенията, които алтернативната комисия е открила при паралелната проверка за самоубийството на Чочо. “Той се е самоубил, конвоиран с белезници, с личното оръжие, пред очите на конвоиращите го. Как при неработещ СОТ, каквато е официалната версия на разследващите, те са изключвали алармата и затова го изпуснали от поглед и той се е прострелял”, коментираха още депутати от опозицията.

Миналата седмица алтернативната комисия съобщи, че прокуратурата е обещала да назначи експертиза на алармената инсталация, свързана със СОТ в жилището на Стоев. Депутатите са открили и други несъответствия като например липсата на барутен нагар по пръстите на самоубилия се Стойчо Стоев, както и височината на рикошета на куршума. Той е бил на около 1.60 м от земята, а Стоев е бил висок 1.75 метра. Това означавало, че той е вдигнал високо окованите си с белезници ръце и то от дясната страна на главата и се е прострелял под ъгъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!