Обвиненият за убийството на Мирослава влиза в психиатрия

Юлиан Христов 17 февруари 2012 в 16:17 1335 0

Марио Любенов-Заека. Снимка: БГНЕС
Марио Любенов-Заека. Снимка: БГНЕС

Марио Любенов - Заека, който е обвиняем за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник, ще бъде преместен в психиатрична клиника другата седмица. Това каза днес окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.

В момента той се намира в следствения арест в Перник. Марио Любенов ще влезе в психиатрично заведение, за да му бъде направена експертиза, която да докаже дали той страда от параноидна шизофрения или не.

Експертизата е поискана от д-р Роберт Крумов, който е вещо лице по друго дело срещу Заека за производство на фалшиви пари. Марио има 12 епикризи от болницата "Св. Наум" в София. Според д-р Крумов, обаче Марио Любенов симулира шизофрения.

За делото за убийството на Мирослава също ще му бъде поискана експертиза, каза окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.

Мирослава Николова беше отвлечена и убита на 7- ноември миналата година. Другият заподозрян за убийството й Стойчо Стоев - Чочо се самоуби пред очите на полицаи от ГДБОП.

Вчера стана ясно, че разследването за убийството на Мирослава ще приключи до средата на годината и тогава ще бъде внесен обвинителен акт. Окръжният прокурор на Перник беше изслушан от депутатите от временната парламентарна комисия, който има за задача да установи истината зад случаите на полицейско насилие, за убийството на Мирослава и самоубийството Стойчо Стоев.

Днес в комисията депутатите ще изслушат полицаите, които присъстваха на обиска в дома на Чочо и пред които той се самоуби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!