"Близу" и TV7 заровиха томахавките. Засега

Последна промяна на 19 март 2013 в 14:14 1606 4

Телевизия Снимка: sxc.hu
Телевизия Снимка: sxc.hu

Кабелният оператор "Близу" възобнови днес излъчването на тв каналите oт групата на TV7 - News7 и Super7. Това стана ден след като те изчезнаха от пакетите заради липса на нов договор с медийната група.

 "Близу" и ТV7 сближиха позициите си за излъчването на програмите на ТV7. В интерес на клиентите и на двете страни подновяваме излъчването на каналите по време на преговорите. "Близу" и TV7 се извиняват за временното неудобство на зрителите", гласи съобщение на кабелния оператор, който е втори в страната по брой обслужвани клиенти.

Вчера "Близу" обяви, че спира излъчването на детския и новинарския канал от групата, а в най-скоро време ще изключи и TV7. Причината бе в пъти по-високата такса за разпространение, която ръководството на медията поискало за разпространение на програмите й. От кабелния оператор посочиха още, че недоумяват защо е нужно да плащат за сигнала на два ефирни канала (TV7 и News7), които от своя страна си плащат на мултиплекс, за да ги разпространява. 

"Останалите ефирни програми като Канал 1, БТВ и Нова ТВ ни предоставят правата за разпространение, без да им дължим възнаграждение именно поради статута им на ефирни телевизии и в защита на технологичната неутралност. От наша гледна точка такъв трябва да бъде подходът на "Близу" и към TV7 и News7, в противен случай ще сме дискриминирани спрямо оператора на цифрова ефирна телевизия, който получава, а не инвестира средства за разпространение на програми от типа на TV7 и News7", пишат от "Близу".

В края на мандата си 41-то Народно събрание при промяна в Закона за защита на потребителите, според която ако кабелният оператор промени каналите в пакета, всеки клиент има право да прекрати с едномесечно предизвестие договора си независимо от неговия срок. От "Близу" обаче коментират, че към момента договорите им се основават на брой включени канали, а едва при преподписването им или сключването на нови договори ще бъде прилаган визираният в закона списък с тв канали.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2013 в 14:02

Дали заради това снощният мач между Бразилия и Италия излъчен по ТВ 7 беше с такова лошо качество в мрежата на Близу ?

19.03 2013 в 15:44

Имах предвид супер7.

19.03 2013 в 15:43

Сутринта пускам ТВ-то и гледам няма нюз7 и си викам: Ами сега? Без новини? А скоро и без Бърбъреков? Тюююю, язък! Обаче - ей на - късмет. В интерес на истината само 7+ става за нещо.

19.03 2013 в 15:28

Blizoo е най - противната кабеларка, до която съм допирал ... то не, че съм допирал до кой - знае колко, но при тях арогантността, надменността и безпардонността бяха такива, все едно ще са единствените дълги години занапред.