Бившият военен министър привикан в комисията за Авиоотряда

Юлиан Христов Последна промяна на 23 юли 2013 в 08:28 1973 5

Спартан

Снимка Юлиан Христов

Военнотраспортният самолет "Спартан".

Бившият военен министър Аню Ангелов, началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов и началникът на гарнизон Ямбол и командир на авиобаза Безмер полк. Димитър Данев са поканени на изслушване на днешното заседание Временната анкетна комисия за "Авиоотряд 28".

По данни на Военното министерство 67 полета, формулирани като „специални задачи“, са обслужвали правителството на експремиера Бойко Борисов в периода 1 юли 2009 година – 31 декември 2012 година. Полетите са извършвани с военнотранспортния самолет “Спартан” и с хеликоптери “Кугар”. Направените от Министерството на отбраната разходи за тези полети са 812 325 лв., като до момента не е ясно дали тези средства са възстановени в бюджета на Военното министерство.

Бившият премиер Борисов два пъти отказа да присъства на заседание на комисията, което беше причина за нестандартни предложения за работата на комисията, като например провеждането на изнесено заседание в Банкя в дома на експремиера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2013 в 16:32

Като няма аргументи - следват обиди - толкова ли ти е багажа платено пале драскач.

Застани зад огледалото и се наслаждавай на умен, красив и интелигентен пич за какъвто се смяташ.

Не ми отговаряй - нямаш повече какво да ми кажеш - това е повече от ясно щом стигна до грубости. Бъди здрав.

23.07 2013 в 14:20

"Колко ще похарчи комисията? Не ми изглежда нормално да се изчислява на средно аритметична стойност от предишното НС."

За ориентир е напълно нормално. Ако искаш фактури, ще трябва да почакаш да приключат.

"Колко е разследваната сума може да каже само съд."

Върви се застреляй бе, локум. Това е сумата, с която се занимава комисията, т.е. "разследваната сума."

Аман от празни дрънкала.

23.07 2013 в 13:54

Драги Бобо, в тази държава си има органи за проверка на нарушения. Колко ще похарчи комисията? Не ми изглежда нормално да се изчислява на средно аритметична стойност от предишното НС. Мандата на тази ВРЕМЕННА комисия беше месец. Увеличиха я с още 3. Ще излязат в отпуск и пак няма да им стигне времето. Удобно оправдание за факта, че няма нищо свършено. Само приказки, приказки, приказки.
Колко е разследваната сума може да каже само съд. Комисията няма такива икономически прерогативи. Сумата 800 000 беше цитирана, не от комисията, а от военното министерство, с коментара, не е ясно дали е заплатена цялата на министерството. Та посочете ми факти по същество за да не си чешем само езиците. И ако трябва да се проверяват едни други имаше предложение обхвата на проверката да е 2007-2013, което не беше прието поради "процедурни проблеми". Като се прави нещо или се прави, или не се прави. Другото са празни приказки и трошене не средства. Питам, аз пак - някой да си направи труда да изчисли колко ще струва това словесно упражнение за данъкоплатеца. Шеф на комисията е специалист военен, икономически експерт или човек опитен във въздухоплаването? Да беше поне юрист?

23.07 2013 в 09:58

Той целия парламент ако не вреден е безполезен ти сега за една комисия хахаха.

23.07 2013 в 08:47

По повод тази безполезна, никому ненужна комисия. Скъпи автори от OFFNews, кога статия по тази тема ще бъде подписана с конкретно име на ваш журналист. Кога някой от вас ще се поинтересува колко пари са потрошени по дейността на комисията и още колко предстои да бъдат потрошени. Видимо въпросната комисия се занимава с политически PR и нищо друго. Моля ви за коментар, изтриването на поста ще приема за липса на аргументи и доказана пристрастност.