Безплатни прегледи за вроден имунен дефицит в Александровска болница

Вероника Шербанова 26 април 2013 в 15:47 1684 0

Александровска болница, Снимка БГНЕС.
Александровска болница, Снимка БГНЕС.

Клиниката по клинична имунология на Александровска болница организира Ден на отворените врати на 29 април по повод Световния ден на имунологията, съобщиха от лечебното заведение.

В рамките на този ден клинични имунолози ще преглеждат безплатно и без направление от личен лекар хора, страдащи от вроден имунен дефицит или такива, които се съмняват, че страдат от болестта.

Прегледите ще се извършват между 9 и 15 часа в Клиниката по клинична имунология на Александровска болница. За повече информация тел.: 02/923 06 90.

От лечебното заведение посочват, че има 10 белега, които насочват за наличие на имунен дефицит. Това са 4 или повече случая на отит в рамките на една година; две или повече сериозни инфекции на синусите за година; приложение на антибиотици за два или повече месеци без ефект; две или повече пневмонии за година; забавено физическо развитие при новородени и малки деца; рецидивиращи дълбоки кожни абцеси или абцеси на вътрешни органи; млечница на устната кухина или кожна гъбична инфекция; необходимост от прилагане на интравенозни антибиотици при инфекция; две или повече инфекции на вътрешни органи, в това число и септицемия; наличие на първичен имунен дефицит в семейството.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!