Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Българи от Торонто, Мюнхен и Сидни поискаха оставката на Орешарски (снимки)

16 септември 2013 в 09:35 3266 9

Протестът в Сидни на 15 септември.
Протестът в Сидни на 15 септември.

Протестите на българите в чужбина продължават. Тази неделя, 15 септември, живеещи в Торонто, Мюнхен и Сидни наши сънародници излязоха на протести с искане за оставка на правителството.

"Протестите продължават. Правителство, което се прави, че лявата ръка не знае какво прави дясната, не заслужава доверие. Затова сънародниците ни протестират. А ние, българи от Торонто, ги подкрепяме изцяло. Защото сме убедени, че можем да променим нещата. Има "много трески за дялане". Философията на скептецизма "какво ще променим ние" е вредна, тя ни е сринала до най-бедната страна в Европа, нещо повече - до изчезваща нация. Протестите могат да променят много. И историята го доказва. Да извисим глас и извикаме: ОСТАВКА! И така ще бъде всеки път - винаги когато управляващите, нарушите правилата", пише читателката ни Магда Илиева, която ни изпрати и снимки от протеста в Торонто.

Протест имаше и в Мюнхен. Той беше втори след лятото и не бе така многоброен, както първия. Все пак протестът, по мнение на участниците, бе успешен. Оформя се ядро от активни български граждани, които желаят промяна в политическото статукво в България и истински прозрачност, отговорност и морал в политическия живот, които са готови да се ангажират дългосрочно. 

Българите в Сидни се събраха за девети пореден път на стълбите на Операта, в подкрепа на протестиращите в България срещу неадекватното управление на коалицията БСП, ДПС и "Атака".

"ДПС участва в почти всички правителства досега, без да е допринесло за реална промяна в държавата. А коалицията от партии с коренно противоположни платформи и електорат е безпрецедентна в световен мащаб. Управлението им не отговаря на исканията на българите за прозрачност и честност в политиката", коментират участници.

Следващите протести на българи, живеещи в чужбина, ще бъдат на 22 септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!