Автобус с деца катастрофира край Омуртаг, няма тежко пострадали

OFFNews 14 юни 2024 в 16:45 902 0

Катастрофа край Омуртаг

Снимка БНР

Катастрофа край Омуртаг

Автобус с деца е катастрофирал близо до Търговище, край омуртагското село Пъдарино, като за щастие няма сериозно пострадали.

Пътният инцидент е регистриран около 12:00 часа днес и по информация на полицията автобусът е самокатастрофирал. В него са се возили 36 деца от Добрич за Копривщица, като всички вече са прегледани в Многопрофилната болница за активно лечение в Търговище.

От там информират, че няма деца с тежки травми и наранявания, а само такива с леки охлузвания и драскотини. Един аниматор е бил затиснат между седалките и е със счупвания на долната част на краката, а една учителка е с прорезна рана. Пострадалият аниматор е момче на 16 години. Направени са му снимки и скенер. Има съмнения за счупване на двете подбедрици, изследванията на пациента продължават. Причините за инцидента се изясняват, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Инцидентът е станал днес по обед.

"Автобусът е самокатострофирал по неизяснени до момента причини. Всички деца са изведени, няма пострадали между тях, само и единствено има едно момче, което е на 16 години. Оказана му е нужната помощ. В момента уточняваме какво точно е било това момче, тъй като твърдят, че е бил аниматор, който е занимавал децата в автобуса. Но все пак то е на 16 години. Ние сме уведомили Инспекцията по труда, за да видим какъв точно е този човек", посочи министър Стоянов.

Дежурният в Областно пътно управление в Търговище допълни, че след произшествието автобусът е изтеглен. Движението в участъка се осъществява нормално. Алкохолната проба на водача е отрицателна.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво говорят руснаците за F-16