Арестуваните след протеста глобени с по 500-1000 лв.

Юлиан Христов 14 юни 2012 в 14:50 4390 4

Полиция арестува протестиращ срещу поправките в Закона за горите по време на протест на Орлов мост на 13 юни 2012 г. Снимка: Сергей Антонов
Полиция арестува протестиращ срещу поправките в Закона за горите по време на протест на Орлов мост на 13 юни 2012 г. Снимка: Сергей Антонов

Задържаните 12 души на протеста на Орлов мост вчера са били глобени с 500 до 1000 лева, съобщиха от СДВР за OFFNews.bg. Актовете са за неподчинение и възпрепятстване на органите на реда.

Задържаните са били освободени от Първо районно управление на полицията още снощи.

Днес се подготвя нов протест срещу приетите от парламента промени в Закона за горите. Сборният пункт е езерото Ариана, а началният час - 19.30. Планът отново е протестиращите да спрат движението през възловото кръстовище.

Както и за 13 юни, и за днешния не е подадено заявление в Столична община, нито има разрешение за провеждането на протест в столицата, казаха от общината.

Намерението на протестиращите е да се съберат около езерото „Ариана“ в 19,30 ч., без да бият на очи и правейки се на случайно разхождащи се в парка. След това – точно в 19,45 часа, всички да излязат на платното на бул. "Цариградско шосе" и да блокират Орлов мост.

Протестът е озаглавен „Господин президент, елате при нас! Искаме вето на закона за горите“.

Ще стоим там, докато не получим отговор от Росен Плевнелиев, че ще се срещне с нас и докато не обяви, че ще наложи вето, обясняват природозащитниците. Ако отговор няма, те ще останат седнали на Орлов мост до 20,45 часа, след което изведнъж ще се разотидат.

Във Фейсбук групата, в която се организира събитието, има изрични предупреждения да няма заяждане с полицаите. Другите указания са да не се разделят на по-малки групи и да се покрие по-голяма площ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!