Арестуваха шефа на ДАИ (обновена)

Кирил Хараланов 14 август 2013 в 17:19 4817 3

Валентин Божков
Валентин Божков

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” (ДАИ) Валентин Божков е бил задържан във вторник по обед в кабинета му.

Акцията е съвместна на ДАНС и Главна дирекция "Национална полиция".  

Задържани са още 12 служители на автомобилната инспекция. Те са уличени в корупционна схема.

В сряда вечерта Божков е получил обвинение за неумишлена безстопанственост за периода 2012 - 2013 г. и е освободен с мярка „подписка”.

Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви пред БНР, че обвиненията към Валентин Божков са свързани с цялостната дейност на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, но „главно за провеждане на изпити, издаване на лицензи“.

Прокуратурата и компетентните органи се занимават с този въпрос. Не мога да ви дам подробности, и аз очаквам такива. Надявам се, в следващите няколко часа действително да получим картината, каза министърът.

Доста сигнали имаше за корупционни схеми - и в министерството, и в прокуратурата. Повечето се дублираха. Зная, че компетентните органи работеха по тези сигнали. Бяха споменавани доста имена, но не си спомням в сигналите името на господин Божков да е било споменавано. Но доста други служители бяха там, заяви още Папазов.

Валентин Божков стана директор на "Автомобилна администрация" през юли 2011 г., при правителството на Бойко Борисов. Божков бе назначен от тогавашния транспортен министър Ивайло Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!