Арестуваха оператор погрешка

Последна промяна на 14 юни 2012 в 22:44 10039 5

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов
Телевизионен оператор бе първият арестуван на втория протест срещу промените в Закона за горите в София в четвъртък. По непотвърдена информация момчето се казва Тони и работи в ТВ+. Полицаите го извлякоха от тълпата и го набутаха в патрулката точно в 20:20 часа.  Това стана точно в момента, в който първата голяма група протестиращи успя да  пробие полицейския кордон и да седне на платното на Орлов мост. Цялото журналистическо войнство се втурна в битка за по-добър кадър на сюблимния момент. В тарапаната обаче операторът изпусна камерата. Докато се навеждаше да си я вземе, полицаите го хванаха и го завлякоха към колата. Няколко минути трябваха на журналистическото братство да се организира и да извади от патрулката невинния труженик. Още по-смешна сценка се разигра малко по-късно. Минута след като полицаи прибраха в един от бусовете си младеж, дотича приятелката му. Тя отвори вратата и заповяда: "Стояне, излизай!". Стоян послушно слезе от буса. След кратка суматоха дойдоха още униформени, разделиха го от любимата и пак го вкараха в буса. Общо 9 са арестуваните след днешния протест.  По всеобщо мнение днес служителите на реда са се държали цивилизовано с протестиращите и са проявявали твърдост само в краен случай или при недоразумения.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2012 в 09:41

Т.е. не си съгласен, че може да е било и недоразумение? Не че споря... ако могат да треснат някого без да бъдат отговорни за това - ще го направят :/

15.06 2012 в 06:25

не съм съгласен с последното изречение от материала. Мен лично един жандармерист ми заби с всичката си сила юмрук в областта между стомаха и гърдите. Като ръкавицата му беше тунингована с някакв тип метал. От удара почти припаднах. А в рамките на 3 минути ме свестяваха. Удара дойде случайно, без да съм се конфронтирал с никои.

15.06 2012 в 00:11

Прост народ= слаба държава

15.06 2012 в 00:02

И защо са арестувани никой никъде не казва... ей така за сплашване на останалите, да не ходят да си търсят правата! Добре сте се завърнали в тоталитаризма!

14.06 2012 в 22:52

Всъщност правилно са започнали - 99% от журналистите трябва да ги опандизят :)