АМ "Тракия" може да е готова до края на юни

28 април 2013 в 15:34 1416 0

Магистрала
Магистрала "Тракия". Снимка: БГНЕС, архив

 

 Автомагистрала "Тракия" може да бъде завършена до края на юни, съобщи вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева в предаването "Неделя 150".

Има сериозно подобрение в графика на работата по магистралата, отчете Захариева, която миналата обяви, че първоначално предвиденият краен срок - 31 май - няма да бъде спазен.

"Срокът, който ние сме задали на строителя, и който като възложител, Агенция "Пътна инфраструктура" е готова да признае като закъснение, е 15 юни, при непредвидено обстоятелство е 30 юни, каза министър Захариева.

По отношение на "Марица" там нещата не се развиват добре в ЛОТ-2, наистина има забавяне повече от шест месеца. Пак е същият строител, дали сме двуседмичен срок, в който ако те не се мобилизират, за съжаление ще трябва да пристъпим към прекратяване на договора и налагане на всички неустойки и санкции по него, които са в размер на над 25 милиона лева. Не се притесняваме от тази гледна точка, ще имаме пари да довършим магистрала "Марица" и няма заплаха за загуба от европейски средства, посочи още Екатерина Захариева.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови