АМ "Тракия" няма да е готова до 31 май, а до лятото

14 април 2013 в 16:58 3196 5

Екатерина Захариева, вицепремиер и регионален министър. Снимки: Сергей Антонов
Екатерина Захариева, вицепремиер и регионален министър. Снимки: Сергей Антонов

Има съществен напредък на работата по последния лот на магистрала "Тракия", но въпреки това пусковият срок 31 май няма да бъде спазен, обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева в интервю за радио "Фокус".

„При добра организация на работа магистралата трябва да бъде открита до началото на активния летен сезон. Няма абсолютно никаква друга пречка в момента, освен организацията на работа и инертните материали”, допълни министър Захариева.

В момента не се работи на участък от 304 до 310 км. „Техника има, но очевидно имат проблем с инертните материали”, каза Захариева. Тя е настояла да се достави още техника за натрошаването на инертните материали, както и такава за полагане на циментовата стабилизация и асфалта. Захариева препоръча и, ако е необходимо, да се доставят инертни материали и от други места, а не само от кариери край новостроящото се трасе. От фирмата-изпълнител са внесли в агенция „Пътна инфраструктура” искане за удължаване срока на договора заради форсмажорни обстоятелства. В момента двете страни са в процес на договаряне.

Тя обяви, че следващата седмица започва изплащането на забавените задължения към фирмите-подизпълнители, които работят на последния участък от лот 4 на магистрала „Тракия”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови