950 000 "мъртви души" в списъците за референдума

13 януари 2013 в 15:58 1983 2

Референдум, Снимка: БГНЕС
Референдум, Снимка: БГНЕС

950 000 "мъртви души" има в списъците за референдума  на 27 януари, обявиха от партията на Меглена Кунева "България на гражданите".

"Референдумът е една генерална репетиция за манипулациите на предстоящите избори. В една много спокойна обстановка ГЕРБ ще смажат скърцащата изборна машина, която сами създадоха", обяви Христо Ангеличин от партията.

Хората на Кунева са си направили труда да засекат данните от списъците в ГРАО и тези на Националния статистически институт (НСИ) от преброяването. 

Справката в община Дупница показа, че "мъртвите души" в избирателните списъци са 22%", а в Казанлък са 8010 души, даде пример Ангеличин.

По думите му в столичния район "Средец" са били разпространени избирателни списъци с лични данни на гражданите, което е незаконно.

"Целта на референдума е да се разбере кои са т. нар. "мъртви души" в избирателните списъци, за да може на изборите през лятото да бъде пуснат глас от тяхно име", коментира организационният секретар на "Движение България на гражданите" Калин Томов.

"Мъртвите души" са тези граждани, които са в чужбина и не упражняват правото си на глас, уточниха от партията на Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!