50 лв. глоба за изключени фарове на пътя

Последна промяна на 03 август 2012 в 08:07 2481 2

Шофиране на фарове през целия ден. Снимка: БГНЕС
Шофиране на фарове през целия ден. Снимка: БГНЕС

Най-вероятно от другата седмица ще влязат в сила новите промени в Закона за движение по пътищата, с които задължават шофьорите да карат целогодишно с включени фарове.

Това обяви пред "Дарик" главен комисар Бойко Рановски, началник сектор в „Пътна полиция". Той напомни, че глобата за изключени фарове е 50 лв.

„След обнародването в Държавен вестник се предвижда всички моторни превозни средства да се движат през деня с включени дневни или къси светлини. Очакваме всеки момент законът да бъде обнародван в Държавен вестник и да влезе в сила", обясни Рановски.

По думите му не се предвижда специална акция за контрол на използването на светлини при движение през деня. Това било част от ежедневната работа на служителите на Пътна полиция и те щели да следят за фаровете при рутинните ежедневни проверки след влизане на закона в сила.

Относно притесненията на някои шофьори, че така ще се повиши разходът на автомобила, специалистите казват, че е така, но все пак пътната безопасност е по-важна отколкото разходът на автомобила", коментира още пътният полицай.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.08 2012 в 09:05

Сега трябва да приемат и задължително работа на климатика в колата. Иначе глоба. Тъкмо тези, които нямат климатик ще трябва да си монтират....Е още малко ще се повиши разхода, но според статистиката ще стане по-сигурно движението....
... в народното събрание, само олигофренски закони приемат!

<em>В този коментар имаше обидно съдържание, затова се наложи неговата редакция. Моля, въздържайте се от използването на неприлични изрази.
</em>

03.08 2012 в 08:31

Само глоби.