50 лв. глоба за изключени фарове на пътя

03 август 2012 в 08:07 3264 2

Шофиране на фарове през целия ден. Снимка: БГНЕС
Шофиране на фарове през целия ден. Снимка: БГНЕС

Най-вероятно от другата седмица ще влязат в сила новите промени в Закона за движение по пътищата, с които задължават шофьорите да карат целогодишно с включени фарове.

Това обяви пред "Дарик" главен комисар Бойко Рановски, началник сектор в „Пътна полиция". Той напомни, че глобата за изключени фарове е 50 лв.

„След обнародването в Държавен вестник се предвижда всички моторни превозни средства да се движат през деня с включени дневни или къси светлини. Очакваме всеки момент законът да бъде обнародван в Държавен вестник и да влезе в сила", обясни Рановски.

По думите му не се предвижда специална акция за контрол на използването на светлини при движение през деня. Това било част от ежедневната работа на служителите на Пътна полиция и те щели да следят за фаровете при рутинните ежедневни проверки след влизане на закона в сила.

Относно притесненията на някои шофьори, че така ще се повиши разходът на автомобила, специалистите казват, че е така, но все пак пътната безопасност е по-важна отколкото разходът на автомобила", коментира още пътният полицай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews