5-километрова опашка на Дунав мост

Мадлен Шишманова 23 февруари 2012 в 09:22 1257 0

Опашка от тирове Снимка: БГНЕС
Опашка от тирове Снимка: БГНЕС

За пореден ден има опашка от ТИР-ове на Дунав мост, този път тя е с дължина около 5 км, съобщи МВР. Причината за колоната на границата е новата обработка на документи в Румъния.

На граничен пункт „Гюргево” вече въвеждат допълнително данни за всеки превозван товар и сканират всеки един документ. Това удължава с 10 минути времето за обработка и за час средно преминават по 15 тежкотоварни превозни средства.

Фирмите, чиито камиони престояват на моста, търпят загуби. Това носи допълнително напрежение за шофьорите.

Вчера, към 8.30 часа, заради бавна обработка на всички транспортни средства от страна на румънските гранични власти, на изхода за Румъния се образува 8-километрова опашка от тежкотоварни автомобили.

Всички останали гранични пунктове с Румъния работят при нормален режим и могат да бъдат използвани.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. На места е намалена видимост поради мъгла - в районите на Нови Пазар, Симеоновград, Бяла, Силистра, Ямбол, Итиман, Скравена, Яна, Стара Загора, Казанлък, Оряхово, П. Тръмбеж и Разград. До 100 метра мъгла има в районите на Видин, Лом, Кюстендил, Сливен, Плевен, Бургас, Хасково и Димитровград.Най-мъливо е в Русе и Пловдив- 150 метра. Състояние на проходите: - „Златишки” - затворен за МПС; - „Твърдишки” - затворен за МПС; - ,, Върбишки” - затворен за МПС; - „Троянски” - затворен за МПС; - „Дюлински” - забранено е движението на товарни МПС; - „Айтоски” -забранено е движението на МПС с тегло над 20 т през стоманен мост на р. Казан дере; - „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т от /гр. В. Търново-гр. Сливен/; - „Шипка” - забранено е движението на МПС над 10 т - срок до 31.03.2012 г.; - „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 10 т, а товарните да се движат без ремаркета и полуремаркета;

Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия”: суха пътна настилка на места мокра. Тунел ”Траянови врата”-дясна тръба посока София-Пловдив- няма осветление поради повреда в ел. инсталацията- ограничена скорост до 50 км/ч. Поради множество дупки и извършване на ремонтни дейности от п.в. Церово до п.в. Гелеменово - за двете платна е въведено ограничение на скоростта до 100 км/час.

АМ „Хемус”: суха пътна настилка на места мокра.

АМ „Марица”: суха пътна настилка.

АМ "Люлин”: мокра на места суха пътна настилка. Поради отстраняване на дефект се въвежда временно ограничение на движението в дясната тръба на първият тунел посока Перник, като движението се пренасочва в изпреварващата лента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews