28 метра скали и кал делят миньорите от спасителите им в "Ораново"

OFFNews 21 юли 2013 в 09:57 3032 9

Драгомир Стойнев, Снимка: БГНЕС
Драгомир Стойнев, Снимка: БГНЕС

28 метра скална маса и кал делят спасителите от затрупаните миньори в рудник "Ораново" край Симитли. За последните 24 часа са разчистени 7,5 метра, каза икономическият министър Драгомир Стойнев в интервю за БНР.

Иван Лазаров (35) и Николай Михайлов (42) бяха затрупани на 16 юли при срутване в мината. Други двама миньори бяха извадени мъртви.

За съжаление тунелът е много тесен и на първа линия могат да работят само трима души, работи се на три смени, допълни министърът.

"Този път отговорност ще се понесе. Две момчета са загинали - имали са семейства, бъдеще. Няма да позволя този случай да бъде забравен. Папката да бъде хвърлена в ъгъла и да събира прах. Не, това няма повече да бъде така", заяви Стойнев.

Има пропуски в администрацията, чакам резултатите от проверката на Инспектората на Министерството на икономиката и енергетиката и ще ги обявя на пресконференция пред всички медии, обеща той.

Според него мините не трябва да имат частни собственици, а трябва да се върнат на разпореждане на държавата. Трябва също да се създаде държавна минно-спасителна служба, каза Стойнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!