19-годишен пилот е с опасност за живота след катастрофа

Юлиан Христов 05 март 2012 в 13:11 3328 1

Денислав Шишев. Снимка: facebook
Денислав Шишев. Снимка: facebook

19-годишният автомобилен пилот Денислав Шишев е в болница с опасност за живота след като катастрофира тежко с мотоциклет в неделя следобед, съобщи dariknews.bg.

Габровецът е със счупвания на крайници и травми по тялото, а през нощта е бил транспортиран до болница в София.

Според първоначалната информация катастрофата е станала на главния път София-Варна преди разклона за севлиевското село Петко Славейков. По-късно от полицията уточниха, че причината за инцидента е несъобразена скорост на мотоциклетиста. Младежът загубил контрол над машината си, ударил дясната мантинела, след което паднал, а моторът ударил движещия се в насрещната лента „Опел Сигнум“ и изгорял напълно.

Шишев се състезава в националния шампионат на затворен маршрут и планинския рали шампионат. Той завърши на трета позиция в генералното класиране на клас X4 и седми в обединената Серия 3 – Макси на „пистовия“ шампионат, след като пропусна голяма част от кръговете.

Програмата му беше прекъсната след тежка катастрофа в първото състезание на писта „Дракон“, когато удари стената и няколко пъти се преобърна през таван със своя „Мицубиши Лансър Ево 9“. Тогава излезе невредим от автомобила.

В края на 2010 г. Шишев проведе официални тестове в италианската Формула 3, но липса на средства блокира дебюта му в шампионата. Преди това състезателят нашумя и в специализирани чуждестранни автомобилни и тунинг сайтове със своето „БМВ Z3 M Coupe“, което разполага с 5.0-литров V10 двигател, задвижващ серийните „БМВ M5 E60“/ „БМВ M6 Е62“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови