15 града протестират в неделя срещу сметките за ток и парно

Нели Чолашка 08 февруари 2013 в 15:35 7712 1

Протест срещу високите цени на тока. Снимка: БГНЕС
Протест срещу високите цени на тока. Снимка: БГНЕС

В 15 града се организират протести чрез акция във Facbook "Да запалим монополите" срещу завишените сметки за ток и парно от началото на тази година.

Очакват се протести от 11 ч. в неделя да има в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Сандански, Силистра, Гоце Делчев, Белене, Шумен, Ямбол, Велико Търново, Бургас, Монтана, Добрич, Кърджали. 

В София сборният пункт е пред министерството на икономиката на ул. "Славянска" 8.  OFFNews ще предава протеста на живо с видеострийм.

Призивът е хората да си носят сметките за парно и ток, които са получили последния месец.

В София абонатите на "Топлофикация" бяха неприятно изненадани с доста завишени сметки за декември, като при някои увеличението беше със 100% спрямо декември 2011 г.

В средата на януари недоволни клиенти гориха сметките си за парно пред Столичната община.

През последната седмица имаше много оплаквания срещу сметките за ток, изпратени от ЧЕЗ, в Благоевград, Гоце Делчев, Шумен, Сандански и Петрич. Недоволните клиенти на компанията гориха на публични места сметките и обявиха, че няма да ги платят.

Последваха и гневни реакции във Велико Търново, където фактурите за януари са с около 200 лв. по-високи в сравнение с тези от миналата година.

Омбудсманът на държавата Константин Пенчев обяви, че жалбите срещу монополистите са се увеличили двойно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!