Хотят ли русские войны

Калин Манолов Последна промяна на 07 февруари 2015 в 15:15 10507 53

Калин Манолов.
Калин Манолов.

Вече втора седмица чакам повиквателна за Източния фронт. Редовно проверявам пощенската си кутия, отварям си мейловете – нищо. А съм запасен офицер, учили са ме да командвам взвод и все щях да съм полезен във войната, която стягаме срещу Русия.

Шегувам се, разбира се. Но Волен Сидеров и тези, които му плащат, не се шегуват. Дотолкова сериозно манипулират, че в понеделник военният министър Николай Ненчев открито сподели „усещането си“, че слуховете, че се готвим за война, идват оттам, където уж се готвим да воюваме - от Русия. И макар военното разузнаване да отрече да е давало информация за наличието на базиран в Москва информационен пропаганден център, който иска да създаде паника сред българите, изводът на министър Ненчев пред Нова телевизия, че: „центърът е в Русия, а у нас “Атака“ непрекъснато излизат с изявления и въпроси по тази линия“, без съмнение е верен.

Манипулацията е елементарна, но ефикасна. Пропагандното клише тръгва от Кремъл, минава през официозите на БСП и „Атака“, подема се от десетки анонимни, но открито проруски сайтове, тролва се масово във Фейсбук, и накрая се официализира политически от Волен Сидеров. Включително в сряда, когато механизмът на манипулацията бе демонстриран публично в рамките на парламентарния блиц-контрол. На него лично премиерът трябваше да опровергава фактическата „пропаганда за война“, която националистът направи. И която според чл. 407 от Наказателния кодекс се наказва с лишаване от свобода до осем години.

Дотук нищо необичайно. Но включването в „Атака“-та на Янаки Стоилов за пореден път ми даде повод да се запитам къде е границата между социализма и национализма по български. Няма я. Освен по любовта към Русия, „Атака“ и БСП си приличат по стремежа да прехвърлят собствеността и контрола върху средствата за производство, капитала и земята, във „властта на хората“ - разбира се по утвърден от ЦК списък на хората. Разликата е в степента на насилие, която допускат, но това е разлика от порядък, не по същество.

Човек трябва да е много наивен, за да не вижда, че многобройните националистически проекти всъщност са еднотипни, и че са измислени в Москва. Затова са и проруски.
Без да върнат страната в орбитата на Русия, най-печелившите от българския преход - мутрите и милиционерите от национално-отговорния капитал, няма как да отдалечат залеза си. Шансът на тези „капиталисти” е България пак да се обърне към Русия. Национализмът им помага да вземат обратния завой. Помага и на политиците, спонсорирани от тях, отново да вкарат отвратените от партиите и политиката в строя – този път сред факлите, бръснатите глави и националните знамена, където вождът е Бог, след когото всички покорно вървят. Но вреди на всички останали, които предпочитаме Брюксел пред Москва. След анексията на Крим и войната в Източна Украйна изборът „и Брюксел, и Москва“ не само вече не е възможен. Той е и неморален.

Но и това не е голяма новина. Новината е, че откакто Путин е в Кремъл, не само българският, национализмите в Европа станаха антиевропейски. Дотолкова, че който оттук нататък избира Русия, обръща гръб на здравия разум. Защото най-новите митове на руската пропаганда, които сами по себе си са част от т. нар. „хибридна война“, са направо безумни. От година насам изборът Русия вече върви в комплект с Новорусия - обявилите независимост от Киев „републики“ в Донецка и Луганска област. Това ме накара да си спомня как по комунистическо време „Отнесени от вихъра“ се продаваше в комплект с 35-ти том от съчиненията на др. Тодор Живков. Бонус към измислената държава са знамето и химна й, трескаво пишещата се нейна история, картите на новия регион, които руските медии започнаха да разпространяват.

Да признаете съществуването на Новорусия означава да обявите законно избраните украински парламент и президент за „фашистка хунта“, завзела властта чрез военен преврат, а сепаратистите в Източна Украйна – за „опълченци“, които се борят за освобождението на региона си от контрола на фашисткото управление в Киев.

Трябва също да сте дълбоко убедени, че всичко изброено дотук е еманация на „народната воля“ – евфемизмът, който използва Кремъл за проведения в условията на окупация референдум, който легитимира анексията на полуостров Крим и включването му в състава на Руската федерация.

Всички, които не мислят така, са „еврогейове“. Цялото съвременно европейско общество, доминирано от толерасти, хомосексуални, наркомани и всякакви други нарушители на традиционния морал, е такова. Евразийското обаче, стъпило върху православната култура, „здравите“ християнски ценности и семейния морал, е неразрушимо. То ще е хилядолетно - като Третия райх.

С две думи – война наистина се води. Но не е гореща, а студена, или казано по модерному - „хибридна“. И не България напада Русия, а обратното. И не с оръжия, а с митове. И не в Донецк и Луганск, а в … интернет. На този фронт Владимир Путин може да извършва каквито си иска „спецоперации” - да обявява мобилизация в България, да строи ядрен център с ракети в Шабла, да съхранява танкове и друга бронирана техника на НАТО в Горна баня...

А наивните и заслепените да вярват и да го чакат като Спасител.

Чуйте анализа на журналиста и председател на Института за свободен капитализъм "Атлас" - Калин Манолов, в предаването "Конструкция" по БНР.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2015 в 17:59

Аве лайнар, "вече съм те шибал". Не е чи съм пидал, ма башта ти тъй кръстил - кък вика на курвътъ дет тъй рудила. теби нямъ ли кой дътъ нАучи кък съ купира ве лайно?

Я земи натисни
Ctrl+Esc
и напиши "CMD"
посли "format c:/u/c/s"


целио интернет ши съ изипи приз мунитура ти!

10.02 2015 в 17:43

Телевизионно интервю за телевизионния канал "Франс 5" на бившият френски премиер Франсоа Фийон, министър-председател на Франция през 2007-2012 г., при управлението на президента Никола Саркози:

„През последните години САЩ направиха немалко грешки поради липса на перспективен, исторически поглед върху случващото се. Те очевидно страдат от слепота и недостиг на здрав разум, от опростенчески подход към действителността – при това, непрекъснато стремейки се да решават всички проблеми със сила“, коментира Фийон.

Той напомни, че самите Съединени щати сравнително скоро осъществиха военна намеса в Ирак и предоставиха независимост на Косово „в нарушение на всички разпоредби на международното право“. „Американците допускаха грешка след грешка и днес просто дискредитират себе си“, каза Франсоа Фийон.

Той подчерта, че „САЩ се стремят да разпалят война в Европа, която да завърши с катастрофа, от която Америка да се разграничи напълно, както неведнъж е било в миналото“.

„Европа също допусна редица грешки“, смята политикът. „Първо, тя обеща на Украйна, че без никакви проблеми ще влезе в Европейския съюз, което беше абсолютна неистина – тя така и не стана негов член. По същия начин ѝ обещаха членство и в НАТО“, посочи Фийон.

По думите му Западът „днес се опитва да представи Русия като заплаха за целия свят, при това умишлено се пропуска фактът, че тя е огромна и истински велика страна, а освен всичко друго, и ядрена държава“. „Недопустимо е да се унижава Русия“, подчерта Франсоа Фийон.

„На Запад съществуват сили, които възнамеряват да доведат ситуацията до война в Европа само защото не желаят да признаят многобройните си предишни грешки“, отбеляза той.

„Да се излезе от така създадената ситуация е възможно единствено по начина, по който постъпиха Франсоа Оланд и Ангела Меркел, тръгвайки на преговори с Владимир Путин“, коментира още Фийон. Според бившия министър-председател на Франция „следва да се гарантира автономията на рускоезичните райони на Украйна, за да могат те да разполагат със собствена независима администрация и самостоятелно да решават съдбата си“.

Фийон смята, че едновременно с всичко това трябва да се отменят икономическите санкции по отношение на Русия, „тъй като те само вкарват Запада в задънена улица“. „Просто е смехотворно да се правят опити за въздействие върху Русия с икономически санкции – това все пак не е Люксембург. Все едно да плашиш мечка, че ще я убодеш с игла“, каза политикът."

10.02 2015 в 15:32

Да бъдеш цел на руските стратегически ракети

Поредната доза страхова психоза излъчвана от екраните и печата от заинтересовани сили, включително такива които уж подкрепят по принцип членството ни в НАТО, но са против всяка негова конкретна стъпка. Истеризират ни с ужасната перспектива, че ако позволим у нас да се разположат активи на НАТО - командни и конпролни центрове, или не дай боже тъй като нямаме собствена авиация да използваме за защита на въздушните ни граници самолети на съюзници - едва ли не целия стратегическия ядрен арсенал на Русия ще се обърне срещу нас. В по общ план ще насочи величайшия гняв на Кремъл срещу слабите в ЕС, сред които сме и ние.

Звучи страховито и със сигурност много българи ще се разтревожат. Но разровиш ли го, както казваше поета ... ше мирише и ще се окаже пустословие и елементарна манипулация.

Първо, стратегическия руски ядрен арсенал, както е всеки друг не може извън хипотезата на самоубийство да се ползва за атака, а само за сдържане - т.е. в отговор на нападение. НАТО и ЕС нямат никакво намерение или интерес да нападат когото и да било - най-малкото Русия. Те разполагат с далеч по-мощни икономически и финансови лостове за промяна на политиката на Кремъл затова ядрени ракети или военни действия не им трябват. Нещо повече, нито на нас, нито на ЕС и НАТО им трябват да присъединяват територии или да завладяват територии на Русия. Огромният не проблем, че с неразумната, небалансирана и направо абсурдна политика Владимир Путин вкарва Русия в ускорена и излизаща извън контрол дестабилизация, която може да завърши с нейния разпад - а това носи смъртна заплаха за Европейския съюз и НАТО. Не само защото в този процес ще бъдат нанесени огромни щети върху икономиката на Европейския съюз, на защото дестабилизация на Русия може да генерира последици далеч надвишаващи разпада на Съветския съюз. Затова стратегията на ЕС и НАТО е всячески да сдържат ескалацията на напрежението и на бойното поле, да замразят военния конфликт в Източна Украйна и да търсят дипломатически решения. Не е тайна, че ядреното оръжие отдавна достигна прага на своята пределна полезност и логическо самоотрицание. Веднъж използвано то гарантира взаимното унищожение - в този смисъл е безполезно като инструмент на проактивна политика. Доскоро във военната доктрина на Кремъл съществуваше хипотеза за превантивен ядрен удар, но в последната редакция тази опция е премахната. Не е трудно да отгатнем защо.

Второ, от също толкова години всички западни столици, градове, критични инфраструктури - се намират в обсега на действие и под прицела на прословутия стратегически ядрен арсенал на Съветския съюз и днес Русия. И както виждате Западът се развива прекрасно - мой познат се шегува се, ядрените ракети на Русия са оказали толково благоприятно въздесйтвие на Запада, че трябва нарочно да поискаме да насочат някакви ракети към нас за да постигнем някакво благоденствие.

Трето, България не е преставала да бъде в обсега на нечии ракети. Ако се спомняте през 80-те години у нас бяха разположени съветските ракети СС-23, с които идейните предшественици на сегашните опоненти на усилване на отбранителните ни способности чрез колективната система на НАТО, се гордееха. Малцина знаят, че тогава България плати близо милиард и половина рубли /близо 2 милиарда долара по официалния курс/ за това недомислие - само защото някому беше хрумнало да получи потупване по рамото. БСП в тогавашния и вариант не пита нито народа, нито Народното събрание.

Днес става дума за бъдещето на българската армия и за укрепване на отбранителния потенциал на страната. Поставянето под съмнение на решителността ни да вземем всяка и всички мерки за да се защитаваме си е предателство откъдето и да го погледнеш.

Както писах, лозунгът "Винаги с Европа, никога против Русия" е подвеждащ - защото Русия се изправи срещу нашия избор Европа, т.е. срещу нас. Едно е да си против изпращането на войски на източния фронт, съвършено друго е да поставяш под съмнение готовността си да защитаваш страната си от "казаци" както го е правил генерал Колев. Първото е разумна предпазливост, другото е престъпление.

Тъй като се опитват да пренесат на улицата битката за европейското бъдеще на България трябва да сме готови да излезнем и подкрепим реално, ефективно и активно членството на страната в ЕС и НАТО.

Да подкрепим българската армия и увеличаването на военния бюджет.

За да не се налага да посрещаме поредните Освободители.


Ilian Vassilev

10.02 2015 в 12:16

Да пишеш лъжи, цинизми и да плюеш на воля - и това вместо за простотия и комплексарщина, да минава пред себеподобните за активна гражданска позиция!

А мисълта, че ония, оплютите, сигурно страшно много страдат от това, те изпълва с ведро настроение и всичките ти проблеми изчезват (поне за малко).

Ей че готино е да си русофоб!

09.02 2015 в 22:25

е, ай ся. perakende .. както се казва

09.02 2015 в 22:21

Балкански, я пусни сега и мнението на един искрен, честен, неподкупен и нямащ нищо общо със спец.службите руски журналист. После пусни и песен в прослава на Великия Путин.
Замисляш ли се изобщо как този журналист, когото цитираш изведнъж решил да напусне журналистиката през 2004-та, но пък знаел "още преди малайзийския самолет да падне на земята", че руснаците са абсолютно невинни (въобще няма руски войници в Украйна, а на най-честните избори в света, грижливо охранявани от вежливи зелени човечета с калашници в ръцете, всички гласуват за Русия, Сталин.. извинявам се, Путин и вечното благоденствие).
Интересно как е стигнал до тази информация въпросния господин и ... не ама честно, наистина ли мислиш, че шпионите така ги пускат да ходят да си стават фермери, пишещи книги, разясняващи ни света? Кажи де, нека и ние се посмеем...

09.02 2015 в 22:13


Понеделник, 09 Февруари 2015, 22:12
новини от FROGNEWS
ако се чудиш какво да кажеш - кажи истината
НОВИНИГЛАСЪТ НА ЖАБАТАИНТЕРВЮОБЩЕСТВОПОЛИТИКАСВЯТКУЛТУРАБИЗНЕС & ТУРИЗЪМСПОРТЛАЙФ СТАЙЛ
АКТУАЛНОНАРОДЕН ГЛАСЪNDERGROUNDМИСТЕРИИМИНАЛОВСИЧКО ЗА ПРОТЕСТИТЕ И ИЗБОРИТЕ
НАЙ-ПОПУЛЯРНИ
Дълга суша е убила маите Дълга суша е убила маите Продължителна суша може да е довела до изчезването на цивилизацията на маите, съобщи онлайн-изданието Worldtechtoday. Учени от Университета Райс са потърсили обяснение защо древният народ е »

2
|

4600
|31.12.2014
Искаме си костите на цар Самуил! Искаме си костите на цар ... България трябва да поиска костите на цар Самуил, които трябва да бъдат върнати в страната ни. »

8
|

3717
|11.01.2015
Австрия отчуждава къщата на Хитлер Австрия отчуждава къщата ... Австрийското правителство търси начини да отчужди къщата, където Адолф Хитлер е прекарал ранното си детство, съобщи Асошиейтед прес. Това е поредното усилие на кабинета да гарантира, »

7
|

3644
|14.01.2015
РЕКЛАМА
АКТУАЛНО
Преди 415 години осъдиха на смърт Джордано Бруно Преди 415 години осъдиха ... Преди 415 години Инквизицията осъди на смърт Джордано Бруно. Възгледите на Бруно съдържат диалектически положения. »

2
|

2771
|08.02.2015
143 години от рождението на Гоце 143 години от рождението на ... Големият български революционер от Македония Гоце Делчев е роден в Кукуш, тогава в Османската империя, днес Килкис, Гърция, на 4 февруари 1872 година в семейството на Никола и Султана Делчеви. »

12
|

2899
|04.02.2015
70 години от смъртните присъди на Народния съд 70 години от смъртните ... Навършват се 70 години от 1 февруари 1945 г. Тогава след издадените от т. н. Народен съд смъртни присъди са екзекутирани десетки представители на политическия, обществен и военен елит на »

74
|

3351
|01.02.2015
Защо Русия пречи на Съединението?

52
|

9520
|17.09.2014
Защо Русия пречи на Съединението?
Стефан Стамболов

Отговорът е даден още преди 128 години. А адресатът му днес са най-вече тези политико-икономически кръгове в България, които заради финансовите си и властови интереси са не полу, а направо цели проводници на руските неоимперски интереси на Балканите.

Стефан Стамболов

Мнозина у нас живяха дoскоро време с твърдо убеждение, че наший народ трябваше да очаква доб­ро от Русия; но от 6 септемврий миналата година всеки разбра, доколко тя е била искрено (разположена) в благопожеланията си спрямо нашата страна.

От този знаменит ден 6 септемврий се забелязва постоянно, че политиката на руското правителс­тво е устремена против нашата независимост и самостоятелност.

Всеки здравомислещ человек разсъждава, че ако Русия е желаела една силна, съединена и независи­ма България, тя трябваше освен да се възползва от извършеното на 6 септемврий и да поддържа Съеди­нението. Нейните доброжелателства за наший на­род щяха да се покажат пред целий свят, че са искрени, несвързани с никаква задня мисъл. Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал – Съедине­нието. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество.

Делото на Съединението беше общонародно, а не частно на княз Александра, както претендираше руското правителство и поради което най-много го обвиняваше, като тръбеше чрез своите органи, че княз Александър щял бил да продаде България ту на англичаните, ту на турците и пр.

Интригите на руското правителство имаха своето зловредно влияние над наша­та интелигенция, която, заслепена от страстта на властолюбието, мереше народните интереси и нужди според своите лични. По този начин кликата на цанковистите проповядваше чрез печата, че зло­то на България бе княз Александър, а министрите Каравелов, Цанов и Никифоров приготовляваха поч­ва измежду войската за свалянието на Негово Ви­сочество, чрез което тези господа искаха да се нап­равят приятни и услужливи на руското правителс­тво, което в замяна на това да ги закрепи на власт­та, тъй като почвата им в народа беше почнала да се изплъзва изпод краката им.

Гнусните замисли на властолюбците се осъ­ществиха посредством легкомислието и клетвопрестъпничеството на някои военни. После свалянието на княз Александра от българский престол руската политика захвана все повече и повече да си разкрива картата.

Всеки, който по-напред предполагаше, че мо­же би с отиванието на княз Александра из България ще се премахнат причините за едно сдобрявание с руското правителство, остана смаян, като видя как царский пратеник г. Каулбарса работеше не за едно сближаванье и споразумение, а приготовлява­ше бунтове и смущения в страната с цел да предиз­вика една окупация на България с руски войски и за окончателно завоевание (на) Отечеството ни. За всекиго вече стана ясна тая цел на руските дипло­мати и на царя.

Грубите отношения на руския пратеник спря­мо нашето правителство, неговото незачитанье на законите в страната, приготовлението на бунтове посредством подкупничества и още други гнусни работи на този господин, накара всеки един чес­тен и съвестен человек да изгуби всяка симпатия към "покровителката" и да са позамисли върху ней­ните благопожелания за наший народ. Настана ве­че решителний час за нашите ръководящи елемен­ти, нашата интелигенция да покаже пред света до­колко наший народ е достоен за свободен индивиду­ален живот.

И действително, трудно беше да се произнесе човек отстрана като как ще се покаже наший на­род. Борбата беше неравна: от една страна, една велика империя, която разполага с грамадни мате­риални средства, а от друга, млад един беден, малочислен и неопитен народ, току-що излязъл из пелените на политический живот и който нямаше на своята страна друго, освен правдата.

При такава една неравна борба, при такива критически времена, каквито преживя и преживя­ва нашето Отечество, когато нашата независи­мост и самостоятелност са изложени на опаснос­ти да бъдат закопани завинаги, поражда се неволно въпроса: как е възможно да се намерват българи, които под булото на патриотизма да стават още оръдия на чуждите замисли против самостоятелността на своето Отечество, които с четири очи гледaт да дойдат неприятелите по-скоро у нас!

На този въпрос може лесно да се отговори, щом направим една повърхностна анализа върху нравствената самостоятелност на нашата интелигенция. При тази борба за съхранението (на) самостоятелността на Отечеството нашата интелигенция се е поделила тъй: първий ред се състои от хора, снабдени с инициатива и твърда решимост, които се въодушевляват и ръководят от идеята за съхранението на истинската народна независи­мост и самостоятелност, като са в същото време твърдо убедени във високонравствеността и ползотворността на тази идея. Към тази интелиген­ция принадлежи болшинството от нашата инте­лигенция начело с днешното правителство.

Подир това следват личности, които не при­тежават твърди политически убеждения и на кои­то е се едно каквото и да бъде управлението в Отечеството им, стига само техните лични интереси да не бъдат докачени. Тези хора, без всякакво по-­нататъшно разсъждение, са обаяни от блясъка на грубата сила на руското правителство и очакват от него всичко добро за България. Към този ред не принадлежат мнозина.

Последний ред обхваща ония хора, които се явя­ват много пo-активно в полето на политический жи­вот, отколкото тези във вторий ред, които не се ръководят от никакви високонравствени принципи, а мерят народните интереси според своите лични. Те не се спират пред никакви средства, за да мо­гат да си постигнат целта, държението (на) власт­та. Те се обявяват и коленичат пред величието на грубата сила и се стремят да й се представляват угодни и приятни, за да може тази груба сила да ги умилостивява, те са готови да вършат всякакви бе­зобразия, да направят престъпления, да предадат Отечеството си, само да имат милостта на по-силний. От този род са напр. Каравелов, водителите на бившата Источна Румелия — лъжесъединистите.

От характеристиката, която дадохми за на­шите хора, се вижда кой какво върши и кой какво е. Работата е много ясна. Но какъв е в действителност успеха на тази наша борба, ще възразят може би някои. "Ето и досега не се е решило още кой и какъв ще бъде бъдъщий български княз?"

В отговор на това ний ще кажем, че един успе­шен резултат от нашата национална досегашна борба съществува. Той се състои в разкриванието на истинский исторический ход по нашите работи от страна на общественото мнение в образований мир. Да се обясним: в началото на преврата от 9-й август хората в Европа мислеха, че ний българите сми един нищожен народ, който не се ръководи в своя обществен живот от никакви високонравствени по­литически принципи, а инстинктивно и без всякак­ви по-нататъшни разсъждения се покланя пред бля­съка на грубата сила и е в състояние да се откаже от всичко свято и мило като самостоятелна на­ция. Днес общественото мнение за нашите работи не е вече така. То високо признава, че българский народ крие в себе си такива жизнени сили, които му гарантират пълно самостоятелно развитие в политический му живот. Това обществено мнение, в убеждението на тази истина, заставя своите пра­вителства през печата и своите народни предста­вители да помогнат на нашия народ в борбата му за неговата независимост поне чрез морална под­дръжка.

Като видя, че нашия народ не желае да бъде сляпо оръдие на завоевателните стремления на рус­кото правителство, издигна знамето на възражданието и уягчаванието на българите, като прогла­си, че на мястото на болна Турция трябва да се ос­нове силна самостоятелна държава. То казва, (че) европейските интереси не могат да не бъдат ед­накви с тези на нашия народ.

Мислим, прочее, че днешният резултат от на­шата национална борба не е маловажен, и твърдо сме убедени, че българският народ е повикан да играе немаловажна роля в политическия живот на Балкан­ския полуостров.

В. "Свобода", бр. 7, 19.XI.1886 г.

09.02 2015 в 22:03

Хехе, ако ти е по-добре да си мислиш така, радвам се че ти създавам душевен комфорт. Обаче се опитай като пишеш изречения, първата половина да има поне някаква логическа връзка с втората. Щото в случая няма. Много си далеч от нещата.

Добре, че имах навремето късмет да слушам лекции при професори-светила като А.А., който ни научи, че е безсмислено да доказваш на някой си, че през пл. Славейков върви трамвай. Остани си със заблужденията, щом така ти е по удобно.

Всъщност журналистиката е ВТОРАТА НАЙ-ДРЕВНА ПРОФЕСИЯ, не проституцията.

09.02 2015 в 21:43

ако беше наистина в кухнята и на двете, щеше да знаеш, че и според него Демокрацията един вид няма бъдеще или поне се разминава с идеята за Свободата.

09.02 2015 в 21:33

Напротив, ценя много високо Калин Манолов като журналист.

Просто в случая се е плъзнал в една плоскост, която не приемам, и то не само моя скромност. По стечение на обстоятелствата познавам доста добре както журналистическата "кухня", така и тази в "службите". А като спорстмен уважавам добрите играчи и от противниковия отбор.

Изобщо не отричам правото на който и да е да си търси място под слънцето и да си изкарва хляба, както намери за добре. Включително и по този начин. Просто малко ме огорчава, когато добри професионалисти обслужват неправилни, а в случая - дори ОБРЕЧЕНИ КАУЗИ. ДЕМОНОКРАЦИЯТА НЯМА БЪДЕЩЕ.