Der Spiegel: 1/3 от икономиката на България е в ръцете на Русия

OFFNews Последна промяна на 12 май 2014 в 14:07 9093 22

Сергей Станишев и Владимир Путин по време на управлението на Тройната коалиция

Снимка БСП

Вътрешни доклади на правителството на Германия предупреждават, че Русия използва България като мост към Европейския съюз, пише онлайн изданието на германския седмичник der Spiegel.

Една трета от икономиката на България, пряко или косвено, зависи от Москва, пише още изданието, позовавайки се на свое собствено разследване.

Управляващото мнозинство на социалистите и партията на турското малцинство се счита за верен помощник на Москва. Сред управляващите има стари кадри от комунизма, служители на бившата Държавна сигурност и богати български олигарси, които са сред любимите бизнес партньори на руския президент Владимир Путин.

Връзката на управляващите с Русия е толкова здрава, че Москва влияе пряко върху законодателството на България, продължава с анализа си der Spiegel. През изминалата седмица излязоха наяве секретни писма, изпратени от руската енергийна компания „Газпром“ до енергийното министерство в София. В тях руската компания задава юридически формули, свързани с изграждането на газопровода „Южен поток“.

Шрьодер на посещение в София

Българското правителство пренебрегна ЕК и чрез законови промени изключи българската част от тръбата по „Южен поток“ от европейското законодателство. Комисарят по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер се срещна с енергийния министър на България.

Сега нещата ще бъдат решени на експертно ниво, обясни Йотингер: „Ако България все пак приеме промените за „Южен поток“, ние ще реагираме решително и чрез правни действия ще наложим спазването на европейските закони.“

Пренебрегвайки опасенията, че правителството на България е все по-подвластно на Русия, водещият кандидат на ПЕС Мартин Шулц посети предизборната кампания на управляващите в страната социалисти. Следващата седмица, за да подкрепи кампанията за евроизборите на българските социалисти, в страната ще пристигне и бившият германски канцлер от социал-демократическата партия Гергард Шрьодер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2014 в 22:50

Всички икономически процеси в България и всички актьори на политическата сцена са завързани със тънки конци и се движат от умелите ръце на еврея, който се крие в прохладен кабинет,а под масата му духа гладна българска студентка или рускиня

12.05 2014 в 21:36

Комунисти, комсомолци, пионери в един и същи строй.........
Гадове мръсни ! Изпратете децата си в Русия !

12.05 2014 в 19:36

Димитър Великов, концентрирам се върху лъскането на собствения си малък,много малък бастун.............

12.05 2014 в 18:19

оооо, Юлиан(а) Апроситат(ката)...

... хахахахахахаха

... четивото "Никакво отлагане" с аФтор Иванча Костов, ни е познато отдавна... бегай за други оп.точки...

... колкото до Кунева, въпреки биографията на мъжа и... досега нямам забележки... политически почтена е.
А браковете по сметка (от онези години) са ни познати като теория и практика и нямат общо с днешния политически цинизъм... пееФски предложил на бюреков, например... цацаров за кум, местан и гея - шаферки... сватбеното тържество - в ресторанта на бойко... тортата - подарък от газпром(милер)...

... хахахахахахаха


12.05 2014 в 17:24

Димитър Великов, концентрирай се върху лъскането на собствения малък бастун.............

12.05 2014 в 17:19

Алеле мале!
На 23 който отиде, ще си избере човеч д аго предствавлява у европската кочина. Ка ша го представлява, не е ясно. Ма до там.
Ся това ще доведе ли до нещо съществено - едва ли. Значи миналия юни целата пара у свирката отиде, та сега ли?
ха-ха-хахх.
Кажи ми пламка, как като на 23 изберат кутуошу плевелски ша са промени управлението на милата ни родина? как? Не верваш чи шъ гу изберат? бас хващаш ли?
Ами сачо той ли е?

Значи не кандиствам никого да не гласува - напротив, колкото повече, толковаповече, така ша отидат само 3-4 партийки. Не че е от значка кои ша са. Ма от оная чирфена патка пръмовицата ако отиде ше е същото като кутоошуто!
Моето скромно мнение е че тези зиброи няма да променят ни-що.

12.05 2014 в 17:18

plamen4o, това истина ли е ! ...е вати кефа......

12.05 2014 в 17:00

Лустраторче,тръбата нема да мине от никъде!Ей сега го гледах,ЕС кагегорично отхвърля строенето на обходна тръба на Украйна!Това е положението!Санде,никва риба баце...на 23 паля джипката и на гласуване!Тия измекяри трябва да ги изритаме!Хай наздравичка,на мен вече ми е време..хе-хе!

12.05 2014 в 16:58

Независимо от националната си принадлежност комунистите си остават комунисти! Готови на всичко за да продадат своята държава! Спомнете си Чернобил и поведението на БКП!