Герхард Шрьодер отпразнува рождения си ден с Путин

OFFNews 29 април 2014 в 08:56 4489 3

Герхард Шрьодер

Насред кризата в Украйна, бившият германски канцлер Герхард Шрьодер отпразнува 70-ия си рожден ден в Санкт Петербург, в компанията на приятеля си – Владимир Путин, пише германското издание Die Welt.

Докато Западът мисли нови санкции за Русия, бившият германски канцлер се среща с президента Путин, за да празнуват заедно.

Die Welt се позовава на информация от руския сайт fontanka.ru, които разказват, че по време на празника е била обсъдена темата за „Северен поток“, защото Шрьодер е акционер по проекта. Доминиращ в акциите на „Северен поток“ е руската „Газпром“, чийто шеф Алексей Милер също е бил сред гостите на празника.

На празненството е присъствал и ръководителят на германската провинция Мекленбург – Предна Померания Ервин Зелеринг. Той е член на социал-демократическата партия в Германия (която издигна кандидата на ПЕС за председател на Еврокомисията – Мартин Шулц).

Пътуването на Зелеринг бе критикувано остро в Европейския парламент от председателя на групата на зелените Юрген Сур. Според него е недопустимо, на фона на украинската криза, Зеле да предприема приятелски посещения на Путин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!