Ексклузивно От четвъртък навсякъде на закрито само със зелен сертификат

Андрей Бунджулов: Жертват БСП, за да спасят Станишев

Георги Савчев Последна промяна на 11 юни 2014 в 15:10 15205 9

Андрей Бунджулов

Никога от началото на прехода ръководството на „Позитано“ 20 не е било в толкова тежък морален ступор, в толкова тежък морален дефицит и криза. До такава степен, че те са готови действително да пренесат себе си дори в жертва на оцеляването на своя лидер.

Това коментира пред OFFNews.bg доц. д-р Андрей Бунджулов, преподавател по социология в Университета за национално и световно стопанство.

Ръководните органи на БСП са превърнати в параван и машина за гласуване. В момента в БСП има клиенталистки мрежи, които се опитват да оцеляват въпреки обективния ход на нещата и здравия разум, каза социологът.

През 2005 г. БСП беше приела мускетарския девиз „Един за всички, всички за един.“. Първата част от мускетарския девиз вече е отпаднала и в момента те са в режим „Всички за един“, заяви Бунджулов.

"Дори и да се свика Конгрес на БСП, не знам дали и той ще може да изработи адекватно решение. И пак май ще се върви по добре познатата ни от близкото ни минало линия на поведение: ще си направим изводите, когато вече каруцата е преобърната и стомната е счупена."

Тези дни си мислех, че действително има някаква тактическа игра да се предлагат безумни идеи - като избори в края на юли - с надеждата, че самата реалност ще ги отхвърли и ще останем във вакуума на нищоправенето, на блокажа и на една междина, където можем да правим различни вариации и да ловим риба в мътна вода. Но това вече е толкова безумно, че то има обратен ефект върху самата БСП – върху нейните структури, нейните избиратели и дори върху здравомислещите елементи в нейния апарат, защото такива елементи има, макар и малко, коментира социологът.

Реално изборите ще бъдат в края на септември или през октомври. Тези предсрочни парламентарни избори са неизбежни, но не знам доколко те ще дадат някакво ново решение и светлина в тунела. Опасявам се, че сме в период на политическа нестабилност и той ще бъде дългосрочен. Следващият парламент ще бъде значително по-фрагментиран. Илюзорно е усещането, че ГЕРБ е в кой знае каква добра кондиция. Реално има криза на доверие навсякъде. Ще трябва да управлява не 2-елемента, а може би 3 или 4-елементна коалиция, каза още Андрей Бунджулов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.06 2014 в 07:32

Нема лошо, жертвайте. Ама се мотате нещо..

14.06 2014 в 10:08

Андрей Бунджулов, Гоще и Пикльото: ЖертваМЕ БСП за КЕФ!

13.06 2014 в 19:07

Тия копелета пожертваха целия народ..и то вече толко години.Долната партия предатели сега са пак свалили гащета пред имперската политика на Русия. Москва управлява евтините им гъзове..а ние всички страдаме от тяхното предателство!За това бузесто педалче Станишката, бой, бой и накрая да го дадат на манафите от "Мимас".Те ще го оправят набързо.

12.06 2014 в 17:46

След време българите ще издигнат паметник на Станишев - той е човекът който затри БСП/БКП в името на собственото си оцеляване.
Добра работа свърши, Съсел!

12.06 2014 в 10:10

Доколкото си спомням, този беше шеф на Комсомола навремето, нали?

11.06 2014 в 16:29

Каква бсп, бе червен изрод? Нито е българска, нито е социалистическа, а пък за партия да не говорим. Престъпници, които ликвидираха България в прекия и преносен смисъл на тази дума. Вие унищожихте българите, долна измет, не се напихте с кръвта на хората. Стои двадесет години не ви стигнаха да предавате България и българите, докато ги доведохте до нивото на скотове. дано бял ден да не видите,и вие, и децата ви,копелета мръсни.

11.06 2014 в 16:19

Да не би да съзирам дистанциране от небеизвестната фамилия Бунджулов. Аман от пребоядисани червени издънки, грабили с пълни шепи богатствата на страната.Същата стока си като пребоядисаната Пръмовица, като "тъмносиния" партиен функционер Иван Костов, като великия капиталист в столетницата Мартин Захариев, а първенството държи кукувецът Петър Курумбашев.Почти като в приказката за Златка златното момиче. Какъвто цвят река се зададе, все сте на гребена на вълната, мизерници!За измекярите - продажници, струпали задници около турската копанка не си струва да се говори.Но по наглост всички са задминати от сириеца Алгафари, който върти гъз все едно е на околовръстното.

11.06 2014 в 15:56

друго са си проверените партийни кадри цецка, боко лилето итн...

11.06 2014 в 15:14

И на кого му дреме за мнението на това вмирисано комсомолче? ЦК на ДКМС - дано по-младите да не разбират какво означава тази абревиатура!