Получихме си Деси, Данчо, Тошко, Тома, Балабан и Делян...

Изпито и платено! Да идва духовата музика и да свири казачок и кючек, коментира падането на кабинета проф. Коста Костов

Проф. Коста Костов 23 юни 2022 в 13:11 21456 9

професор Костов
Проф. Коста Костов

Започва подмяна на опита за промяна!

Ако играеш белот по правилата "на вързано" с изпечени лъжци, срещу твоята терца стои винаги каре аса, завряни в нечий широк ръкав, скроен по мярката на политическите манипулатори.

Тези, които се радват на успеха на новата коалиция от политически коафьори, са в щастливо съгласие с Делян Пеевски, който не пропусна вчера гласуването и се появи на барикадата със злорада усмивка на победител. 
Гладните за мърша медийни репортери му навираха микрофона като прясно изпечено свинско бутче и се превъзбуждаха от неговото назидателно слово. Сластно заголиха кълки, готови за ново обладаване.

Изпито и платено! Да идва духовата музика и да свири казачок и кючек.

Истинското изпитание за ПП "Продължаваме промяната" започва сега.

За политическата зрелост на един народ не се съди по управлението, а по опозицията. Досега все не случвахме на опозиция. Дано сега най-после случим.

Вижте вчерашната опозиция как навири перчема и се обедини в името на общата далавера. Чалгата ще се настани отново в домовете ни - политическа, медийна, правосъдна, социална... Тъкмо решихме, че сме й изключили микрофоните.

Получихме си обратно Деси, Данчо, Тошко, Балабан и Делян...

Ще се възраждаме.

Политиците в дясното либерално пространство не успяха да удържат опорните темели на либералната промяна и бяха захапани от прегладнелите песове на корупционното статукво.

Защото им липсват нови харизматични лидери. Твърде много са гнилите остатъци, обрани от сергиите на денонощния пазар за политически плод-зеленчук, създаден от ГЕРБ. В сянката на новите политици на промяната, старите десни получиха горчив урок - ако веднъж се продадеш за власт, трудно си връщаш доверието на обществото. Имам кратки, но разочароващи собствени наблюдения. Лумпените, които слязоха от автобусите, за да върнат рестото на чорбаджиите, знаят за какво става дума.

Чорбаджиите пак ни препикаха потурите.

Като в Копривщица, Перущица...

Винаги са накървени - за власт и гечинмек.

"Робството не е стаж за демокрация."

Вече 32 години правим неуспешни опити да се измъкнем от стигмата.

Посадихме роза, а поникна картоф.

Изядоха го поповите прасета.

Нямат наяждане.

Коста, прости многословието!

Б. ред. - Д-р Коста Костов е професор по белодробни болести, консултант по белодробни болести на УМБАЛ „Св. Анна”; бил е дългогодишен ръководител на Клиниката по белодробни болести във ВМА, София, председател на Българското научно дружество по пулмология и фтизиатрия, национален консултант по белодробни болести към Министерството на здравеопазването и консултант на Националната здравноосигурителна каса. Той е председател на Управителния съвет на Фондацията за респираторна медицина „INSPIRO“, основател и главен редактор на списание за респираторна медицина и вдъхновение „INSPIRO“.

Ежегодно е избиран за "Лекар, на когото българите вярват", присъства в класацията "Най-добрите лекари". Носител е на годишната награда за есеистика за 2015 г. и 2018 г. на в. „Словото днес”, седмично издание на съюза на българските писатели. Член на Съюза на българските писатели и досегашен член на СБЖ.

Коментарът му е от фейсбук с оригинално заглавие "Щастието е кратка болка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

9

офф бее

24.06 2022 в 07:55

Каква доброта лъха от тебе, сашке... Така ли те е учила майка ти?

-60

7

офф бее

24.06 2022 в 00:54

Не можеш! Само се плюнчиш... и ти тече по брадичката!

-60

5

офф бее

23.06 2022 в 23:05

Сашке, пий си там Клименум, Меносан, може и ФемиБаланс, ходи на сбирките на Тьотки-Герб и си мълчи! Жалка и нелепа си!

645

2

wakeup

23.06 2022 в 17:44

От нас зависи да си отвоюваме държавата Но за това се искат силна воля и активни действия все неща които не ни достигат и доказателството за това е че 30 години България прави крачка напред и три назад по пътя към демокрацията и нормалността

1147

1

Антитрол

23.06 2022 в 15:47

Протести, протести, активност в социалните мрежи, противостоене и изобличаване на платените хибридчици от Мордор, разясняване на истината сред хората! Сега, веднага и до победа! Иначе няма как да защитим бъдещето си пред поплъзновенията на Кремълското джудже, Копейкин, Янев, Тиквата, Пеевски и Чалгаря!
 
X

Да помогнем на украинските деца!